Eyedust Panic



Idag firade vi min brors sambo som fyllde år och jag passade på att överdriva sminket lite. Jag använde följande produkter:
(allt från MUS om inget annat anges)

- Eyeprimer Clear
- Eyedust Panic på hela ögonlocket och en bit upp mot ögonbrynet
- Skuggan Ice från IsaDora under ögonbrynet
- Cake Eyeliner Black
- Mascaran Extra Volume Collagene + från L'oréal på de övre fransarna
- Eyepencil Vanilla innanför nedre fransraden för att ge illusionen av större ögon
- M/S Cupol på ytterkanten av den nedre fransraden
- C/S Silver på innerkanten av den nedre fransraden
- Mascaran Voluminous x5 från L'oréal på de nedre fransarna
- Tri Brow på ögonbrynen

M/S Butterfly och eyepencil Dusty Smoke



Igår var jag på årets stora jobbfest med Jakob Öqvist från The Voice som stand up och han var så fruktansvärt rolig så jag fick skrattkramp i magen!
Självklart ville jag vara lite extra fixad inför festen fast det kändes inte så lockande att göra en krigsmålning kl 5:30 på morgonen, men trots det så blev ögonen såhär. Efter jobbet förstärkte jag min eyepencil Dusty Smoke under ögonen så att de blev lite mer markerade, och min eyeprimer gjorde att ögonskuggan satt som berget hela kvällen. Hoppas att ni också hade en bra fredagskväll!

Jag har använt följande:
(allt från MUS om inget annat anges)

- Eyeprimer Clear
som bas på ögonlocket för ögonskuggan
- M/S Butterfly på hela ögonlocket
- M/S Muffin upp till ögonbrynet
- Cake Eyeliner Black
- Eyepencil Vanilla innanför nedre fransraden
- Eyepencil Dusty Smoke utanför nedre fransraden
- Mascaran Extra Volume Collagene + från L'oréal
- Tri Brow till ögonbrynen

Basrutin

Något som jag älskar att läsa om är olika rutiner som folk har. Nu tänker jag främst på hudvårdsrutiner, hårrutiner, sminkrutiner och liknande. Jag får alltid massa inspiration från folk som vill dela med sig av det, både på bloggar och youtube. Man får tips på nya produkter och man får se i vilken ordning folk går igenom produkterna. Vissa applicerar dag/nattcréme först och sedan ögoncréme - jag gör tvärtom, vissa har i sitt värmeskydd precis innan de ska platta håret - jag har i det redan när det är dags för fönen, vissa lägger consealer först och foundation sen - jag gör tvärtom.

Så, här ska ni få se vilka produkter jag använder för att lägga min bas och i vilken ordning jag gör det:
(Alla produkterna är från Make Up Store förutom min consealer som är från MAC)



Jag ser alltid till att ha ett rent och återfuktat ansikte till att börja med. Sedan applicerar jag min primer, Silk Serum, på hela ansiktet med fingrarna. Detta gör att min foundation håller hela dagen och dessutom får jag en slät yta att arbeta med. Huden känns som silke efteråt.

Sedan är det dags för min foundation och jag använder Liquid Foundation i färgen Milk nu på vintern (Cream på sommaren och en blandning av båda på våren/hösten). Jag applicerar min foundation med en platt foundationborste och jag börjar i mitten av ansiktet och arbetar mig utåt. Små, korta drag med borsten så man verkligen arbetar in sin foundation ger ett mest naturligt resultat.

Därefter applicerar jag min Studio Finish Consealer från MAC i färgen NW15, med en syntetisk borste, under ögonen och runt näsan. Den täcker väldigt bra så man behöver bara ett tunt lager.

Jag fixerar min foundation med Loose Powder i färgen Milk och applicerar den med en stor puderborste. Se alltid till att skaka av överflödigt puder så det inte blir kakigt i ansiktet. Puder kan tyvärr göra att huden ser lite extra torr ut.

När pudret är på så tar jag samma puderborste och sveper Bronzing powder i färgen Tan lite lätt över pannan och tinningen ner mot kindbenen.

Sedan är det dags för mitt Blush i färgen Sugarpink som jag applicerar med min rougeborste över kindbenen. Vill jag markera dem lite extra tar jag mitt Bronzing Powder precis under kindbenen.

Jag fyller i ögonbrynen med den ljusaste skuggan i Tri Brow Color med en snedställd borste och applicerar Brow Set Fix i färgen Clear för att få stråna att ligga på plats hela dagen. (Missade att ta med den på bilden)

Jag avslutar med att spraya mitt Face Mist över ansiktet för att hjälpa till att fixera hela basen och samtidigt ge lite extra fukt till ansiktet. (Missade att ta med den på bilden också)

Hur gör ni med er basrutin?

Beslutsångest



De här söta necessärerna från Make Up Store har jag sneglat på länge men aldrig kommit mig för att köpa, men nu hade dem inte så många kvar så då var det dags att slå till. Problemet var ju bara att jag fick beslutsångest eftersom båda är så himla fina, så eftersom jag inte kunde välja vilken fick båda följa med mig hem. Jag tänker ha dem i väskan och lägga småsaker i, t.ex. betalkort och klubbkort, nycklar, mobil, läppglans, face mist, spegel, pengar/småmynt osv. Man kan aldrig få för många necessärer enligt mig.

Pris: 80 kr

You rock my world



Jag älskar verkligen nagellacken från H&M!! De har så vackra färger, torkar jättesnabbt och är riktigt täckande. Enda nackdelen är att de tyvärr inte håller så länge utan flagnar bort ganska snabbt trots topcoat. Men, men, då får man en anledningen att byta färg på naglarna lite oftare bara. Nu kör vi på silvernaglar ett tag. Känns lite festligt och passande då jag har årets stora jobbfest imorn.

Klicka här för min recension av H&M:s nagellack

Nytt från Make Up Store



De här fina produkterna fick följa med mig hem från Make Up Store för någon dag sen. Längst upp från vänster har vi:
- M/S Pharao som går åt det gula hållet och finns på rean nu för 75 kr. En väldigt bra basögonskugga.
- E/D Panic som också går åt det gula hållet fast med grönt glitter som syns när det får ljus på sig. Riktigt coolt, men jobbigt att det är så smuligt så det hamnar glitter överallt!
- Eyepencil Dusty Smoke som är en härligt grå metallic färg som ger en mjukare sotning än svart.
- Eyepencil Silver Soil, en härligt mörkbrun nyans men som man tyvärr inte kan ha innanför fransraden. Eller, man kan ju ha den där men eftersom det är små, små glitterkorn i den så bör man vara snäll mot ögonen och undvika det.
- En hopfällbar läppensel och en fil som jag fick med gratis. Fick en singel med Dido också och ett litet häfte om MUS hudvård men dem fick inte plats i bild.

Såhär ser M/S Pharao och E/D Panic ut, utan eyeprimer:

Med blixt                             Utan blixt


Eyepencil Dusty Smoke och Silver Soil:


M/S Pharao



Jag har börjat använda min Cake Eyeliner från Make Up Store nästan dagligen numera, och jag älskar inramningen som ögonen får. Här provade jag min nya ögonskugga M/S Pharao som jag fyndade på MUS rea för 75 kr och min nya mascara från L'oréal. Ser ni förresten hur bra min consealer från MAC döljer mina mörka ringar under ögonen?

Jag har använt följande produkter:
(allt från MUS om inget annat anges)
- Eyeprimer clear som bas för ögonskuggan
- M/S "Pharao" på hela ögonlocket
- Cake Eyeliner black
- Eyepencil "Vanilla" innanför nedre fransraden för att ge ett intryck av större ögon
- Eyepencil "Golden Days" på nedre fransraden
- M/S "Cupol" i utkanten av nedre fransraden
- Mascaran Extra Volume Collagene + från L'oréal
- Tri Brow för att fylla i ögonbrynen

Jag vet att mina vardagssminkningar ofta ser väldigt lika ut, men jag är helt död på morgonen (går upp kl 5:20 varje dag) så då lägger jag hellre fokus på en bra bas.

Ny mascara



Om ni som jag älskar L'oréals mascara Extra Volume Collagene vet ni säkert att det har kommit en ny sådan fast med ett + efteråt. Jag bestämde mig för att prova och blev inte besviken. Fransarna blir långa, tjocka, svarta och fina. Just nu kostar den bara 129 kr vid L'oréals disk inne på Åhléns i Stockholm och köper man två produkter så får man en söt liten necessär på köpet!

Provburk från Clinique



När jag var inne på Clinique för nån dag sen för att ställa lite frågor ang deras produkter så fick jag den här provburken. Den ska tydligen vara toppen för torr hud, och när jag kom hem såg jag att det faktiskt var just den crémen som jag köpte i stor förpackning nyligen. Ska bli så himla spännande att prova! Jag har redan börjat använda Cliniques 3-stegs system men eftersom jag har kvar både ögoncréme och dag/nattcréme från Make Up Store så måste jag avsluta dem först innan jag påbörjar Cliniques crémer. Så ni får vänta lite på ett utlåtande.

Snart kommer fler inlägg!

Ledsen för dålig uppdatering, men nu har jag massa inlägg på gång så när jag kommer hem idag ska jag fota lite produkter och sen blir det några inlägg på raken tror jag. Lite nya inköp från Make Up Store och L'oréal, samt en uppdatering på min basrutin och ev nån sminkning. Så håll ut! :)



För er som vill veta så var teaterföreställningen Hamlet helt fantastisk (och jag är egentligen inget fan av teater) och Gustaf Skarsgårds insats var otrolig! Vilken karismatisk person. Lite extra kul var det när vi satt och åt middag på Tapas-restaurangen precis bredvid då både Jakob Eklund och Gustaf Skarsgård kom in genom dörren (precis där vi satt). Jag hade sån lust att berätta för båda hur fantastiskt duktiga de var nyss på scenen, men samtidigt vill man ju inte uppfattas som ett knasigt fan så jag nöjde mig med lite kroppskontakt och ögonkontakt. Jannike Björling var där också, så vill ni frottera er med svenska kändisar ska ni gå till Tapas-restaurangen precis bakom Stadsteatern i Stockholm.


(På den tiden då Gustaf hade lite mer hår...)

Clinique-video

Idag är jag tillbaka på jobbet igen efter två härliga veckors semester. Det är ganska körigt här just nu så jag kommer ha svårt att uppdatera dagtid och hela den här veckan är fullbokad med aktiviteter såsom "Hamlet" på Stadsteatern, en utställning på Stadsmuseet, stor jobbfest samt en teaterrevy med tillhörande restaurangbesök, så jag kommer nog ha svårt att hinna skriva några inlägg på kvällarna också, tyvärr. Men jag ska försöka i alla fall!

Här är en inspirerande video från söta Blair (Juicystar07 på youtube) ang Clinique-produkter som iaf fick mig nyfiken på att testa dem:

(Om ni vill ha tips på fler fantastiska sminkvideos på youtube så spana in det här inlägget)

Liz gillar: Make-Up Remover Waterproof från L'oréal

Eye & Lip Make-Up Remover Waterproof från L'oréal

Den här sminkborttagningsprodukten förtjänar lite extra utrymme och uppmärksamhet! Den tar verkligen bort all ögonmakeup på ett skonsamt sätt, inga fransar lossnar trots flera lager mascara. Priset ligger på ca 60 kr och finns att köpa på bl.a. Åhléns, Kicks och H&M. Den är uppdelad i två lager så man måste alltid skaka den ordentligt innan rengöring och personligen använder jag den bara på ögonen och för ansiktet använder jag istället Take The Day Off Cleansing Milk från Clinique eller Cleansing Water från Make Up Store. Därefter följer jag upp min rengöring med Cliniques 3-Stegs System, men jag återkommer om hur det går eftersom det är under prövning än så länge. Men min hud verkar älska deras produkter.

Recension - Studio Finish Consealer från MAC

Produkt: Studio Finish Consealer med SPF 35
Märke: MAC
Pris: 165 kr

Om produkten: En täckande consealer med solskyddsfaktor 35.

Positivt: Den här produkten är väldigt enkel att jobba med, bra konsistens, snygg burk, prisvärd, täcker oerhört bra och så är den vattenfast. Att den innehåller en hög solskyddsfaktor tycker jag är ett stort plus! Man behöver inte mycket av produkten för att få ett bra resultat.

Negativt: Jag får en känsla av att den kommer att ta slut lite för fort eftersom burken är så väldigt liten, men annars finns det inget negativt att säga om produkten.

Mina åsikter: Jag är väldigt glad att jag hittade den här fantastiska lilla consealern och jag rekommenderar alla att gå till en MAC-disk och prova den själva. Tro mig, ni kommer älska den.

Betyg: 5/5

Lila/silvriga naglar

Idag målade jag naglarna med mina nya nagellack "Fashionista" från H&M och det silvriga från Nail Art Paint från Kiss som finns att köpa på Cubus. Det lila nagellacket håller riktigt bra kvalité för att vara ett H&M-lack men de har fått ett litet uppsving på senaste tiden tycker jag. Ska helt klart prova fler av deras färger. Det silvriga har en väldigt tunn pensel vilket gör det möjligt att göra mönster på nageln. Jag hade ingen fantasi alls idag och var ändå distraherad av tv:n så resultatet är väl sådär, men kul var det och det kan nog bli väldigt fint om man är lite mer stadig på handen.

Nytt till håret



Hos frisören idag så sålde de ut massa produkter för endast 50 kr!! Inte för att de var gamla eller dåliga på något sätt, utan för att L'anza hade en kampanj. Min frisör Camilla (som verkligen har stenkoll på mitt knasiga hår numera) berättade att dessa produkter var toppen för mitt hår, och eftersom jag verkligen litar på henne så slog jag till. Jag hade nog i och för sig slagit till ändå med tanke på det billiga priset...

Det blev ett reparerande schampo från L'anza, Hair Repair Protein Plus Schampo, som doftar kokos, ett leave-in balsam från samma märke, Hair Repair Leave-in Protector, och 6 st små behållare med reparerande creme från Wella Lifetex som man inte sköljer ut, Extra Rich Instant Repair. Eftersom jag älskar L'anzas Silk Serum och Wella Lifetex Extra Rich Hair Ends Elixir så är jag säker på att dessa produkter är riktigt bra då de kommer från samma märke.

Har ni provat L'anza och/eller Wella Lifetex och vad tyckte ni i sådana fall?

Uppfräschning av håret

Idag var jag hos frisören och gjorde en liten uppfräschning av mitt hår. Eftersom jag blekte mitt hår i 5 års tid förut så jobbar jag och min frisör Camilla numera på att försöka få en vettigare färg på håret som dessutom stannar kvar. Som ni säkert vet så är det väldigt svårt att få någon färg alls att fastna på blekt hår utan man måste oftast rödpigmentera håret först och det gjorde vi för två eller tre gånger sen om jag minns rätt, och vi båda älskade de röda tonerna i mitt hår så numera är jag honungsblond med röda inslag. Se själva (före och efter bild):

FÖRE                             EFTER


Jag vet att ljuset är olika eftersom det var dagsljus ute när jag gick iväg och då det var mörkt när jag kom hem så fick det bli lampljus istället. Bilden till vänster är när mitt hår är helt ofixat och bilden till höger är när Camilla använt en värmeborste på mitt hår för att få lite fall. Vanligtvis har jag spikrakt hår eftersom jag alltid plattar det.

Hur har ni ert hår? Rakt? Lockigt? Färgat?

Rosa sminkning

Idag var det enda jag skulle göra att gå till frisören (har fortfarande semester) så det fick bli en väldigt enkel sminkning. Knappt värd att ens lägga upp men nu har jag ju redan tagit kortet så vi gör ett inlägg på det ändå.

Jag använde mig av följande produkter:
(Allt från MUS om inget annat anges)
- High tech lighter "Platina" som eyeprimer
- M/S "Nox" över hela ögonlocket
- M/S "Muffin" upp till ögonbrynet som en highlighter
- Eyepencil "Vanilla" innanför nedre fransraden
- Eyepencil "Golden Days" utanför nedre fransraden
- High Impact mascara från Clinique på de övre fransarna
- Tri Brow på ögonbrynen

Länkningar gör mig glad :)

Jag älskar när stora bloggerskor eller betydelsefulla personer länkar till lilla mig.

Här kan ni se länkningen från IaMia's.

Här kan ni se länkningen från Makeuponista.

Här kan ni se länkningen från Hanna Ögren.

Nu blir det en corona framför Sherlock Holmes med min kille. Ha en toppenkväll allihopa!

Recension - Ultra Shimmer 88 Eye Shadow Palette från Coastal Scents

Produkt: Ultra Shimmer 88 Eye Shadow Palette
Märke: Coastal Scents
Pris: 249 kr hos IaMias

Om produkten: Ögonskuggor med skimmer som är väldigt pigmenterade.

Positivt: Underbart att ha så många färger samlade på ett och samma ställe, det underlättar sminkningen. Väldigt pigmenterade när man använder en primer och oerhört fina färger. Riktigt prisvärd!

Negativt: Jag blev lite chockad när jag såg att färgerna låg i väldigt små behållare, men efter lite användning så har jag upptäckt att det går åt väldigt lite ögonskugga för att täcka ordentligt, så den här paletten kommer nog hålla ett långt tag. Finns inte mycket negativt att säga om en så bra produkt.

Mina åsikter: Väldigt användbar palett som jag ser används flitigt i youtube-sminkningar. Är slutsåld för tillfället så efterfrågan verkar stor och det är förståeligt. Om man köper via svenskorna Madeleine och Marie på IaMias så får man bra hjälp och personlig kontakt via e-mail och även kommentarer på sin blogg om man har tur. Supersköna brudar! Kändes väldigt tryggt att beställa från dem. Läs deras blogg här.

Betyg: 5/5

Jag tävlar om en gigantisk goodiebag hos Julia!

Det är nästan så man inte tror att det är sant, men allt detta kan man tävla om att vinna hos fina Julia Berg. Var med ni också!

Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask
Obs: av dessa kommer vinsterna från jholmtshirt, wild outdoor life, l8nyberg, bagatoo, styleimport, ecozoom och önskefoto att levereras separat (pga storlek eller dyr frakt t.ex). Resten av vinsten, som redan finns hemma hos mig, skickas till vinnaren i ett stort paket när tävlingen är avslutad.

Tävlingen avslutas någon gång i mitten av februari.

Dags för nytt ID-foto




Idag är det dags att ta ny bild till legget/ID-kortet, därav de lite mer markerade ögonen. På svart/vita foton känns det alltid som att man måste markera ögonen lite extra för att det ska bli kontraster. Hoppas bara fotomaskinen i centrum funkar annars kommer det kännas lite snopet. Btw så älskar jag ljuset som blir när man tar fotot vid fönstret. Så himla läckert! Man ser ut att ha porslinshy.




Jag har använt mig av följande:
(Allt från Make Up Store om inget annat anges)
- High tech lighter "Platina" som eyeprimer på ögonlocken
- En guldbrun nyans från Coastal Scents Ultra Shimmer 88 eyeshadow palette över hela ögonlocket
- En brunare nyans från Coastal Scents Ultra Shimmer 88 eyeshadow palette i ytterkanten av ögonlocket samt i globlinjen
- Cake eyeliner svart
- Eyepencil "Vanilla" innanför nedre fransraden
- Eyepencil "Golden days" utanför nedre fransraden
- M/S "Cupol" i ytterkanten av nedre fransraden
- Extra Volume Collagene mascara från L'oréal på överfransarna
- Voluminous x5 mascara från L'oréal på nedre fransarna
- Tri Brow på ögonbrynen
- Brow set fix för att få ögonbrynen att hålla formen hela dagen

Mina basprodukter kan ni läsa mer om här.

Rosa/lila sminkning

Idag ville jag använda mina vackra rosa/lila ögonskuggor från Make Up Store och tänkte först stanna när ögonen såg ut såhär, då jag ville uppnå en väldigt enkel och ledig look. Ögonbrynen fyllde jag inte i alls idag utan de har jag bara färgat med Depends ögonbrynsfärg "brun", allt för att uppnå ett ledigt resultat. Sedan kunde jag ändå inte låta bli att fylla på med lite färg under ögonen, och då blev resultatet såhär:

Bilderna är tagna i lampljus utan blixt och i dagsljus utan blixt. Kan vara kul att se kontrasten och hur färgerna blir i olika ljus. Oftast håller jag mig innanför globlinjen mest för att jag lätt ser för översminkad ut annars, och för att jag äntligen har börjat uppskatta att se lite mer naturlig ut. Tidigare har jag smetat på med svart eyeliner runt ögonen varje dag, men nu uppskattar jag lite mer mjuka färger till vardag och svarta nyanser till fest.


Jag använde följande produkter till ögonen:
(Allt från MUS om inget annat anges)
- High tech lighter "Platina" på hela ögonlocket som en bas
- M/S "Butterfly" på hela ögonlocket med den översta penseln, nr 106
- M/S "Dita" i globlinjen och på ytterkanten av ögonlocket med pensel nr 2 uppifrån
- M/S "Muffin" att sudda ut "Dita" med men även hela vägen upp till ögonbrynet som en highlighter med pensel nr 3 uppifrån (nr 116)
- M/S "Cupol" under ögat vid fransraden med pensel nr 104
- Eyepencil "Vanillla" innanför undre fransraden för att skapa djup till ögat
- High impact mascara från Clinique

Nytt på läppfronten

Jag beställde nyligen hem lite läpp-produkter från Claudia.se och Yves Rocher men när jag trodde att jag fick täckande läppstift så var de istället mer som läppglans i konsistensen. De två första (nr. 85 och nr. 81) är från Yves Rocher och märket heter Rouge Glossy, så redan av namnet borde jag kanske ha förstått att de var mer som läppglans än läppstift, men de var så billiga så jag beställde de av bara farten. På hemsidan står det att de är en kombination av läppstift och läppglans men jag anser att de lutar betydligt mer åt läppglanshållet.

Den svarta hylsan kommer från Claudia och heter Red Shimmer 105 men känns mer orangeröd än röd. På hemsidan beskrivs det här läppstiftet som krämigt, täckande och fuktighetsbevarande, men speciellt täckande tycker jag tyvärr inte att det är.

Såhär ser dem ut:

Nr 85 från Yves Rocher, nr 81 från Yves Rocher och nr 105 från Claudia.

Jag provade även dessa läppbalsam i smakerna jordgubb och vanilj, och de gillar jag verkligen!

Glansigt och skinande hår

Här är några glansgivande produkter som verkligen får håret att skina och glänsa. Min favorit är helt klart L'anzas Silk Serum som med bara ett pump ger en fantastisk glans till hela håret utan att det ser flottigt ut. Jag undviker att applicera direkt i hårbotten utan fokuserar på längderna. Om man har lockigt hår är det lättare med glansspray och då funkar Redkens Vinyl Glam 02 riktigt bra, samt L'oréal Professionnel Tech Crystal Gloss och Goldwell Radiant Star. Sen tycker jag även att Nivea Diamond Gloss är ett bra budgetalternativ till lite extra glans i håret.

Brun sminkning

Idag gjorde jag en enkel sminkning i bruna nyanser som passar perfekt en vardag. Överst tog jag utan blixt och underst tog jag med dagsljus som enda ljuskälla. Jag färgade mina ljusa ögonbryn för någon dag sen och det gör en himla skillnad, men jag är ändå där och fyller i dem lite, lite med Tri Brow från MUS.

Jag använde mig av följande produkter:

(samtliga är från Make Up Store om inte annat anges)

- High tech lighter "platina" som eyeprimer på hela ögonlocket

- M/S "savanna" på hela ögonlocket

- M/S "brownie" i globlinjen, i ytterkanten av ögonlocket samt längs undre fransraden

- M/S "cupol" längs ytterkanten av den undre fransraden

- Eyepencil "vanilla" innanför undre fransraden

- High impact mascara från Clinique

Hudvårdshyllan

Såhär fullt är det nu på hudvårdshyllan tack vare mina härliga, nya produkter från Clinique! Vilken lycka!

Lite senare idag ska jag visa min sminkning som går i bruna nyanser, men tills vidare får ni en söt bild på min katt Hampus. Han älskar när man pussar honom på magen:

Stammis på yves-rocher.se?

Den här bilden är ganska rolig faktiskt för den visar att jag nog har beställt lite väl mycket från Yves Rocher på sista tiden... I december fick man en gratis fuktighetsmask när man la in en beställning och fyllde i en rabattkod. Masken kostar egentligen ca 75 kr så det är en bra produkt och i oöppnad förpackning så håller den ändå till år 2012 så det är ingen fara. Hade gärna lottat ut en fuktighetsmask till er kära läsare, men har ingen koll på hur mycket frakten skulle kosta. Det här får nog bli presenter till nära och kära.

Tävla med Bellamakeupartist!



Jag är med och tävlar i fantastiska Bellamakeupartist tävling för att få chansen att vinna två stycken Twinkle eye!! Var med du också!

Hudanalys hos Clinique

Idag var jag inne i PUB-huset i Stockholm och hamnade vid Clinique-disken där en supergullig tjej, Maria, gjorde en hudanalys på mig helt gratis! Hon kom fram till att min hud inte bara är torr utan väldigt känslig också, så vi gick igenom vilka produkter som passar perfekt till just min hud. Jag hade faktiskt inte tänkt att köpa allt just då eftersom jag redan har påbörjat massa hudvårdsprodukter från Make Up Store som funkar toppen, men jag kunde inte låta bli. Jag vill gärna ha alla mina hudvårdsprodukter från samma märke och Clinique vet vad dem håller på med, så jag kände att det var dags att testa. Dock kommer jag inte börja använda Clinique-produkterna innan MUS-produkterna är slut, men det är en så härlig känsla att ha dem stående i badrumsskåpet och så länge man inte öppnar dem så håller dem ett tag.

 

Jag fick i alla fall med mig hem allt det som syns på bilden ovan. Men då ska ni veta att jag fick allt detta gratis:

Eftersom jag handlade allt det som hon hade ställt fram till min hud så fick jag ganska mycket produktprover. Jag funderar på att även få en gratis makeup-analys hos henne, men helst vill jag nog fortsätta ha allt mitt smink från MUS, så vi får se. För även om analysen är gratis så kommer det sluta med att jag köper hem det som passar mig och min hud. Jag är bara sån tyvärr.

 

Nu en lite mer nogrannare beskrivning av produkterna:

Take the day off makeup remover är en sminkborttagning som är mild för ögonen men ändå ska kunna ta bort vattenfast makeup. Take the day off cleansing milk tar bort allt smink i ansiktet på ett skonsamt sätt.

Liquid facial soap extra-mild är första delen i Cliniques 3-stegs program som säkert flera har hört talas om. Det är den mildaste formen av rengöringstvål som passar extra torr hud. Den rengör huden på djupet från smuts och orenheter men utan att torka ut huden. Mild clarifying lotion exfolierar huden så att döda hudceller försvinner och hudens naturliga cellförnyelse stimuleras. Det är även ett ansiktsvatten utan alkohol. Min hud reagerade på det ansiktsvattnet med alkohol som var för torr hud, nr 2, förra gången jag provade 3-stegs serien, så nu ska det bli väldigt intressant att se hur min hud reagerar. Dramatically different moisturizing lotion ger endast basfukt så man bör tillföra någon annan ansiktscréme också.

De tre översta crémerna köpte jag själv och de tre understa fick jag med mig hem gratis. Längst upp till vänster har vi Anti-gravity firming eye lift cream som är en ögoncréme som hjälper till att reducera fina linjer (lika bra att börja i tid), tar bort mörka ringar och påsar under ögonen. Youth surge SPF 15 är en dagcréme som innehåller SPF vilket är toppen, men som även återfuktar intensivt och hjälper till att förebygga fina linjer, vilket tyvärr är lättare att få med en torr hud än en oljig hud (men nej, jag har själv inga rynkor än, och det tänker jag inte få heller, därför förebygger jag). Super rescue antioxidant night moisturizer är en avancerad fuktcréme som är rik på antioxidanter och förebygger samt skyddar huden med en gång och långsiktigt.

All about eyes har jag redan provat i flera månader och fullkomligt älskar! Den reducerar verkligen fina linjer, påsar och mörka ringar under ögonen samt återfuktar och vårdar huden. Redness solutions tar bort rodnader och gör så att huden ser jämnare ut. Repairwear lift night återfuktar huden samt tillför massa antioxidanter. Hjälper huden att själv reparera sig.

Moisture surge face spray är bra att spraya på ansiktet om man sitter framför datorn och arbetar hela dagarna, vilket jag gör, för att återfukta huden. Sedan fick jag två stycken High impact mascaror som ska bli spännande att testa.

 

Får återkomma med ordentliga recensioner på produkterna när jag använt dem ett tag, men om alla produkterna fungerar lika bra som All about eyes så är jag inte ett dugg orolig.

Har ni provat Clinique och vad tyckte ni i såna fall?

Nya bodylotions

De här body lotions fick jag också hem idag. Den ena är den lilla versionen av doften "peach" från märket Les Plaisirs Nature och kostar endast 19 kr för 50 ml. Den större versionen av samma doft kostar 65 kr och ligger på 400 ml. Den är lite för rinnig för mig men doften sitter i länge, länge och den går snabbt in i huden så jag gillar den ändå. Man får en lite silkig känsla på huden och man blir lite extra glansig ett tag, men inte på ett dåligt sätt.

 

Den andra är doften "mimosa" i serien Pur Désir och samma sak gäller här, konsistensen är lite rinnig men den underbara doften överväger allt som kan uppfattas som negativt. Kostar 89 kr för 200 ml, men man kan ofta hitta den lite billigare då Yves Rocher har väldigt bra erbjudanden.

 

Nu har jag dofterna "vanilj", "persika" och "björnbär" i miniförpackningar på 50 ml. Räcker mycket längre än man tror.

 

Och i den här serien har jag dofterna "syrén", "pion" och "mimosa". Jag älskar dofterna och rekommenderar dem varmt! Man doftar gott hela dagen med dessa.

 

Om ni vill lukta på dofterna och inte köpa grisen i säcken så har Yves Rocher en affär vid Hötorget i Stockholm.

Blåa produkter



Idag hämtade jag ut ytterligare ett paket från Yves Rocher, så nu har jag extremt mycket produkter att visa er, men inte så mycket inspiration tyvärr, så det får bli lite kortare inlägg. Här är i alla fall ett fuktgivande ansiktsvatten från Hydra Specific som används mer som ett ansiktsvatten än som en face mist att spraya på ansiktet för att återfukta. Detta ansiktsvatten sprayar man på ansiktet men man ska undvika ögonen (hur nu det ska gå till...) och sedan torka bort med en bomullspad. Jag funderar på att spraya direkt på paden och sedan torka av ansiktet. Återkommer om hur det fungerar när jag provat lite.

Sedan köpte jag även hem en sminkborttagning som jag använde för flera år sedan och tyckte mycket bra om då, så den ska provas igen och se om den lever upp till mina nuvarande krav. Eftersom Yves Rocher är ett franskt märke så har de bara konstiga franska namn som är knepiga att uttala, så denna sminkborttagning heter Démaquillant express yeux sensibles, men de har ändå inte så många på sin hemsida så är ni intresserade lär ni hitta den fort.

Läckert blåa är de i alla fall.

Budgettips för håret

Det här är riktigt bra budgetprodukter som t.o.m. självaste Elin Kling gillar! L'oréal Studio Hot Straight och Hot Curl skyddar ditt hår vid användande av varm hårfön, plattång eller locktång. Eftersom jag mest plattångar mitt hår så har jag både en spray och en créme till det. Produkten ska göra håret glansigt och lättare att plattånga men eftersom jag har så många fler produkter i håret så vågar jag inte svara på exakt hur mycket det stämmer. Doftar riktigt gott i alla fall och är väldigt billiga. Priset varierar beroende på vart du hittar dem, på Åhléns, Kicks och H&M kostar dem ca 55-65 kr, lite billigare i matvaruaffärer ca 45 kr.

Recension - High tech lighter "platina" från MUS

Jag har ju helt glömt att berätta om min nyaste produkt från Make Up Store, min high tech lighter "platina". Eftersom jag har eyeprimer "clear" från MUS så har jag väntat med att köpa hem den här produkten då jag har tänkt använda den som en eyeprimer, men nu kunde jag inte vänta längre. Ni som läser fantastiska Lindas sminkblogg vet att hon alltid använder och hyllar den, så nyfikenheten tog överhanden och den fick följa med mig hem i förra veckan. Här kommer en recension:

Produkt: High tech lighter "platina"
Märke: Make Up Store
Pris: 155 kr

Om produkten: En multiprodukt kan man säga. Kan användas som eyeprimer, high lighter, ögonskugga, läppstift eller blush beroende på vilken färg man väljer. Färgen "platina" är väldigt ljus så det utesluter de senare användningsområdena.

Positivt:
Lätt att applicera, får verkligen ögonskuggan att hålla samt ger en vacker glittrande ton till skuggan.

Negativt: Gillar inte att det är ett skruvlock på burken, gillar i och för sig inte burkar överhuvudtaget utan föredrar pumpar och tuber.

Mina åsikter:
Jag är väldigt nöjd men har faktiskt ännu inte provat den som enbart ögonskugga eller high lighter. Köpte den mest som en primer och som det funkar den perfekt.

Betyg: 5/5

Förlåt för dålig uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering, men jag har två veckors semester nu (med start idag!) och det finns så väldigt mycket annat jag vill försöka hinna med då. Igår bakade jag och min kära pojkvän/sambo mazariner t.ex. Där fick ni veta nåt personligt om mig. Vi ska ev åka på en sista minuten resa också, eller så sparar vi pengarna till i sommar samt i höst då två härliga resor är planerade. I alla fall ber jag er som dagligen läser min blogg om ursäkt för brist på nya inlägg. Jag ska försöka åtgärda det nu.

 

Hur du får fransar som pekar uppåt:

Själv har jag inte det problemet då mina fransar automatiskt går uppåt, och då jag någon gång har provat med en ögonfransböjare så får jag löjligt långa fransar. MEN, för de flesta så bråkar fransarna och vägrar stanna uppe och då har jag följande tips:


- Värm försiktigt fransböjaren med din hårfön, men känn först med fingrarna så fransböjaren inte blev för varm innan du använder den på dina fransar.

- Använd därefter vattenfast mascara som inte tynger ner fransarna lika mycket som vanlig mascara samt håller dem på plats bättre.

- Böj ALDRIG dina fransar med mascara på då det är stor risk att fransarna går av!

- Funkar inte detta har jag hört att man även kan böja upp dem permanent på salong, men det tycker jag är att ta i lite för mycket.

 

Har ni andra tips som kan hjälpa till att hålla fransarna uppböjda en hel dag? Kommentera gärna.

Eyedust från Claudia.se

Igår fick jag hem mina eyedust från Claudia. Jag beställde ett vitt, ett svart, ett mörkt grönt och ett mörkt lila. De kostade bara 49 kr/styck så jag gjorde en chansning, men pigmenteringen är väldigt bra och färgerna är väldigt fina! Såhär ser färgerna ut under MUS high tech lighter "platina":

Och såhär ser färgerna ut i blixtljus. Jag är riktigt nöjd med mina eyedust och ska experimentera lite med dem de kommande dagarna.

Mina andra produkter från Claudia får ni se senare.

Förvaring av örhängen

Den här finurliga svarta smyckeshängaren hittade jag på Indiska för 129 kr och den passar perfekt för att hänga alla mina örhängen på. De som inte får plats här får istället ligga kvar i pryl-lådorna jag hittade på Clas Ohlson för flera år sedan, men det är så himla mycket lättare att ha allting framme så det blir lättare att välja vad man vill ha. De pryl-lådorna som inte används till örhängen längre får nu istället innehålla några eyedust från Barry M och Claudia.

IQQU beauty - Michelle Phan

Är det någon därute som har provat fantastiska Michelle Phans hudvårdsprodukter IQQU? Jag är väldigt sugen på Replenishing cream, 14 days revitalizing serum och Advance sunscreen men de är slutsålda för tillfället. Hon körde en raid nyligen där man fick de för nästan halva priset och jag var så himla nära att beställa då, men fegade ur. Hon har fått väldigt bra kritik för sina produkter så en dag ska jag verkligen prova dem.

 

Har du hunnit prova hennes crémer? Brukar du se hennes videos på youtube?

Som Lady Gaga.

Liz gillar: Skin serum och Night time

Favvokombon till min hud på kvällen är helt klart Skin Serum från Make Up Store och Night Time från samma märke. Serumet gör huden len och mjuk, och motverkar tecken på för tidigt åldrande, vilket jag som är 25 år tycker är toppen! Jag är inte riktigt redo för att börja med rynkcrémer än (hade tänkt börja vid 30 kanske) så jag smygbörjar med det här fantastiska serumet istället! Konsistensen är ganska dryg så ett pump räcker till hela ansiktet. Man får verkligen sidenhud efter appliceringen.

 

Nattcrémen är också helt fantastisk! Doftar underbart gott och är precis lagom krämig i konsistensen. Eftersom jag har torr hud använder jag den både på morgonen och kvällen, och min hud blir så mjuk och len av den. Älskar pumpflaskor så bara det ger massa pluspoäng. Jag fick min förra Night time att räcka i nästan ett halvår, så om man tycker att vissa produkter är lite för dyra kan man alltid slå ut summan på antal månader den bör räcka, så känns priset lite mer humant. Fast Make Up Store har prisvärda produkter enligt mig.

 

Skin Serum kostar 345 kr på Make Up Store.

Night Time kostar 245 kr på MUS. (De har även två andra crémer; All Time och Day Time som kostar lika mycket men är för andra hudtyper än min)

Syrén-doftande produkter

En av mina favoritdofter är helt klart syrén. Jag älskar utseendet på blomman, färgerna och den underbara doften! Därför är jag självklart lite extra glad att man kan få doften på burk i form av duschgel, body lotion och parfym. Det här är inga krämiga produkter utan jag har dem mest för den fantastiska doftens skull, och sen är flaskorna väldigt vackra också. Passa på att unna er lite syréndoft ni också, finns för en billig slant på rean hos Yves Rocher just nu.

 

Pris duschgel 56 kr, med 40% rabatt kostar den istället 33,60 kr.

Pris body lotion 89 kr, med 40% rabatt kostar den istället 53,40 kr.

Pris parfymen 189 kr, men 40% rabatt kostar den istället 113,40 kr.

Recension - Nagellack från H&M

Jag köpte nyligen tre stycken nagellack från H&M då jag sett en bra och trovärdig recension på dem, och efter att nyss ha provat lacket "Sinful señorita" måste jag skriva ner en egen recension på produkten.

Produkt: "Sinful señorita" nagellack
Märke: H&M
Pris: 49,50kr

Om produkten: Ett vanligt nagellack från H&M, finns ingen information om det på deras hemsida. Det är det fyrkantiga lacket med svart lock.

Positivt:
Det finns nästan bara positivt att säga om det här nagellacket! Det torkade på en minut, jag behövde bara använda ett lager för fullt täckande, färgen är riktigt snygg, enkel att applicera, priset är larvigt lågt och förpackningen är snygg.

Negativt:
Jag kan inte komma på någonting negativt faktiskt. Nu vet jag ju i och för sig inte hur länge nagellacket kommer hålla sig kvar på nageln, men jag använder alltid ett topplack ovanpå vilket förlänger hållbarheten på lacket.

Mina åsikter:
Jag är helt blown away!! Okej att den har fått bra recensioner men att nagellacket skulle vara såhär bra är bara galet! Perfekt för mig som alltid kommer på att jag måste måla om naglarna på kvällen och då är trött och vill att allting ska gå fort. Det torkade verkligen larvigt fort och att det bara behövdes ett lager har jag aldrig varit med om tidigare. Jag ska gå dit imorgon och köpa på mig alla andra färger i det här märket.

Betyg:
5/5

REA på Make Up Store



För er som inte läser Make Up Artist på Make Up Stores blogg men älskar Make Up Stores produkter lika mycket som jag så kan det vara bra för er att veta att Make Up Stores rea börjar nu på måndag!! Ögonskuggor för 75 kr istället för 135 kr bl.a. Så det blir en tur dit på måndag samt förbi Make Up Stores outlet på Drottninggatan för att hitta lite nytt godis till sminksamlingen. Åh, vill ha måndag nu!

Lekt med mitt nya smink




Jag provade mitt nya smink idag och jag är väldigt nöjd! Färgerna är intensiva och fina men man måste använda en primer för att få fram dem ordentligt. Tyvärr har jag bara min mobil att ta kort med för tillfället så kvalitéen är ganska kass, men det är bättre än inga foton alls. Överst är det utan blixt och under är det med blixt.




Jag har använt min Coastal Scents palette, Barry M eyedust i färgen "Winter Berry", cakeeyeliner black, eyepencil "vanilla" och mascaran L'oréal Voluminous x5 carbon black. Självklart grundade jag med min eyeprimer från MUS och under ögonen kan ni se hur resultatet av min nya consealer från MAC funkar. Perfekt alltså. Inga mörka ringar här inte. Jag är helnöjd med den och ska helt klart spana in deras andra produkter. Något förslag vad jag ska börja med?

Jag vet inte om ni kan se vilka färger jag har ringat in med lila men jag använde den vita skuggan längst upp i vänstra hörnet till 2/3 av ögonlocket med fokus längst in, sedan den rosa skuggan längst ner på 2/3 av ögonlocket med fokus längst ut. Jag använde den svart/grå skuggan längst ner i högra hörnet i globlinjen för mer djup och suddade ut den med den vita skuggan. Den vita fick även ligga på hela vägen upp till ögonbrynet som highlight. Den silvriga skuggan längst upp i högra hörnet la jag ovanpå den vita på ögonlocket längst in mot ögat. Under ögat använde jag den svart/grå skuggan halvvägs på fransraden med fokus på den yttre delen, i mitten under ögat la jag den rosa skuggan (lite längre upp på paletten) och i ögonvrån la jag den silvriga skuggan. Sedan toppade jag den rosa delen av ögonlocket med eyedusten, men eftersom den är så pigmenterad i sig så försvann den härliga rosa nyansen och ersattes av en lite mer vinröd/plommon färg.

 

Hur kul som helst att kunna leka runt med färger såhär i alla fall. Bra med lediga dagar och mycket tid att fördriva.



Nya lipgloss

Efter att ha läst den här fina recensionen hos P'ssion så blev jag självklart sugen på att köpa några egna, vilket resulterade i dessa två lipgloss; "Anni-Can Rock"och "Charmed By K". Precis som P'ssion skriver så doftar de vaniljkolagodis och läpparna känns inte uttorkade utan lipglosset blir krämigt och skönt på. Jag återkommer med en mer utförlig recension när jag provat dem ett tag.

 

Pris 39,50 kr på H&M.

Nya nagellack

De här nagellacken från H&M fick följa med mig hem för någon dag sen då jag har läst flera bra recensioner på dem på olika skönhetsbloggar. De heter "Sinful señorita", "You rock my world" och "Mad about you". Jag får nästan återkomma när jag provat dem för en ordentlig recension.

För att läsa en recension på lacket "Mad about you" gå in på LipGloss Bitchs inlägg här.


Pris 49,50 kr på H&M.

Idag kom paketet!

Idag kom mitt paket som jag beställde från IaMias. Snacka om snabb service! Paketet innehöll Coastal Scents 88 ultra shimmer palette med riktigt pigmenterade, vackra färger, två eyedust i färgerna "Petrol black" och "Winter berry" som har ett extremt läckert glitter i sig, samt tre stycken samples på eyedust. Jag valde "Midnight", "Neon pink" och "Pearly mauve". Jag kan varmt rekommendera dessa produkter!

Se bara:

Eyedust

Eyedust-samples

Coastal Scents 88 ultra shimmer palette

Här blandade jag ganska friskt, men ni ser ju hur vackra färgerna är. I mitten är mina eyedust i burkarna iaf. Riktigt fina färger som jag ska göra roliga sminkningar med snart.

70% rea på Yves Rocher nu!


Fick mail om att Yves Rocher startar en ny rea just nu med upp till 70%!! En av mina favvoparfymer Green Summer kan man köpa i reseförpackning för endast 10 kr!! Vilket kap! Dessutom kan man köpa den krämiga, underbara handcrémen Fleur de Noel för endast 10 kr!! Den doftar väldigt gott och går snabbt in i huden. Jag har säkert 5-10 st handcrémer från yves Rocher hemma nu, perfekta att ha på vintern när händerna blir extra torra.

Detta är Yves Rocher:

Yves Rocher, marknadsledande inom skönhetsvård i Frankrike

Skönhet och trygghet
Yves Rocher är det enda varumärket inom skönhetsvård som kontrollerar varje steg, från skörd och produktion till försäljning. Eller från planta till hud. Det är därför som vi kan erbjuda prisvärda produkter, med de absolut främsta egenskaperna.
Växterna skyddas och kontrolleras
I La Gacilly har Yves Rocher 44 hektar mark, där andelen ekologiskt certifierade grödor växer. Yves Rocher såväl som våra leverantörer följer en rigorös växt- och miljöpolicy. Genmanipulerade ingredienser är förbjudna. I första hand väljer vi odlade växter och delar av växten som återbildas.
Vi planterar 5 miljoner nya träd
Yves Rochers verksamhet baseras på naturen. Varken växter eller miljö ska hotas av vår användning. Vi ger också tillbaka. ”Plant for the planet” – plantera för jorden, som är en del av FN:s miljöprogram – innebär att vi under tre år planterar 5 miljoner träd.
(taget från Yves Rochers hemsida)

Recension - Natuvive-produkterna

Här kommer nu min recension på Natuvive-produkterna som jag vann hos El Mika.

Produkt: Body lotion, shower gel och hand cream
Märke: Natuvive/Apoteket
Pris: Gratis, men kostar annars 85 kr för body lotion, 75 kr för shower gel och 57 kr för hand cream

Om produkten: Det står på Apotekets hemsida att produkterna ska vara milda, uppfriskande, bevara hudens naturliga fuktbalans, innehålla skyddande vitamin E, doftar granatäpple och har en lätt formula.

Positivt:
Doften är verkligen uppfriskande och jag älskar att handcrémen kom i en tub och body lotion kom i en pumpflaska. Jag hatar burkar där man måste använda sig av en spatel. Shower gel var väldigt krämig och löddrande vilket kändes skönt på huden.

Negativt: Handcrémen och body lotion var lite för rinnig för att passa min torra hud. Jag föredrar krämiga produkter som man verkligen känner går in i huden och gör nytta.

Mina åsikter: Jag tror inte att dessa produkter är anpassade efter just torr hud och därför var de inte riktigt någon hit hos mig, men annars är de bra. Priset är kanske lite för högt med tanke på att jag kan hitta liknande produkter hos Yves Rocher för halva priset, men doften och utseendet är en hit!

Betyg: 3/5

Köpte min första MAC-produkt igår!


Det här är stort, eftersom jag är en trogen Make Up Store-tjej så har jag alla mina produkter från dem, men igår gick jag förbi MAC-disken på Kicks inne på PUB i Stockholm, och var ju tvungen att fingra lite på produkterna. Testa lite här, peta lite där ungefär. Jag blev väldigt imponerad av deras Studio Finish Consealer med SPF 35 i färgen NW15 (tror det är den ljusaste varma tonen). Den var extremt täckande på ett bra sätt så den fick följa med mig hem och ska provas under en tid framåt. Hade mest tänkt att ha den på mina mörka ringar under ögonen då jag ibland kan tycka att det mörka skiner igenom MUS consealers efter en lång dag. Speciellt om man står i ett starkt ljus och ser på sig själv i spegeln, då kan det synas igenom ibland. Så jag ska verkligen ge MAC en chans, för de hade riktigt bra sortiment. Men jag kommer aldrig lämna MUS helt...

Pris 165 kr.

Nagellackskonst?

Hittade det här fina lila nagellacket "Fashionista" på H&M och tänkte ge det en chans, ev tillsammans med den här silvriga Nail Art Paint från Kiss som man kan måla mönster på naglarna med. Har aldrig använt ett sådant lack förut så det kan bli kul. Har ni något förslag på mönster? Ränder? Leopard-prickar?

 

Det lila nagellacket kostar 39,50 kr på H&M.

Det silvriga nagellacket kostar 15 kr på Cubus just nu.

Favoritparfymen nr 1

Idag köpte jag en liten version av min favvoparfym på rean. Att de rear ut en sådan fantastisk doft är underligt men bra för mig. Antar att det beror på att det var så länge sen som doften var aktuell, men jag älskar den fortfarande!

Personen bakom parfymen, Paris Hilton, tycker jag inge vidare om, men ibland måste man se förbi skaparen och fokusera på den underbara doften. Jag har inte mött en enda människa som har tyckt illa om den, tvärtom har jag haft både manliga och kvinnliga vänner som mer än gärna kommit fram och nosat på mig pga doften. Min kille älskar den och associerar den väl med mig numera kan jag tänka mig.

Det här är i alla fall favoritparfymen nummer ett enligt mig!

Köpte den lilla (30 cl) för 173 kr på rean på Cubus.

 

Vilken är er favoritparfym/doft?

Liz gillar: Eye cooling stick från MUS


Här ska ni få se en produkt som är helt fantastisk på trötta ögon (dagen-efter-värsta-festen-ögon t.ex.). Eye cooling stick från Make Up Store är ett iskallt stick som man stryker på huden under ögonen för att minska påsar och/eller trötta ögon. Den är kall av sig själv, även om den står i ditt badrumsskåp och den känns helt underbar att använda!

Kostar 265 kr på Make Up Store.

Motsatsen till silverschampo - Guldschampo

När jag blekte mitt hår tills det nästan var vitt så använde jag mig alltid av silverschampo för att få bort alla gula toner som kunde dyka upp. Nu när jag istället har en mer naturlig nyans på håret så vill jag ha fram den där härliga lystern som jag saknade med mitt sönderblekta hår, och min frisör tipsade mig om guldschampo. Det är ett lätt färgat schampo som tar fram det guldblonda i håret och ger en gyllene ton till hela håret. Jag har inte använt det här guldschampot så överdrivet mycket men det lilla jag provat har jag gillat och för er som vill ha lite mer guldig glans kan ju det här vara ett förslag.

Pris minns jag inte, men det ligger nog på 150-200 kr och finns att köpa hos frisörer.

Liz gillar: Krämiga duschcrémer

Ni som har följt min blogg ett tag nu vet att jag har en förkärlek för krämiga body lotions och crémer av alla de slag då jag har torr hud, och när det gäller duschcrémer/shower gels så föredrar jag även där lite mer krämiga produkter. Det behöver inte alltid vara dyrt med bra produkter, tvärtom. Jag använder hellre de här krämiga duschcrémerna från Barnängen med härliga dofter av röda bär och aloe vera framför duschgel från Body Shop. Faktiskt. De här löddrar så bra och är så mjuka att applicera på huden. Underbara!

Kostar ca 30 kr.

Hemklickat - Coastal Scents 88 ultra shimmer palette och eyedust

Jag har precis varit inne på den här fantastiska hemsidan och beställt två eyedust i färgerna "Winter berry" och "Petrol black" samt Coastal Scents 88 ultra shimmer palette med underbara ögonskuggor som ska hålla samma kvalité som Make Up Stores microshadows. Riktigt bra priser har dem och leveranstiden är 2-5 (helgfria) dagar vilket kan betyda att jag kanske får hem dem redan den här veckan! Självklart kommer det upp recensioner på dem, men jag är helt övertygad om att jag inte kommer bli besviken. Se bara vilka vackra färger eyedusten har:

Bild lånad av Killer Colours


Tillägg: Vid beställning får man 3 st gratis prover på eyedusten.

Mintgrön sminkning

Idag lekte jag lite med min M/S "rodeo" som är en stark mintgrön skugga. Tyvärr kommer inte färgen fram ordentligt på mina kort, men den är verkligen en härlig vår-färg i mitt tycke. Jag la vitt längst in på ögonlocket och suddade ihop skuggorna, samt suddade den svarta skuggan i Tri Brow från MUS i globlinjen för lite mer djup. Sen ramade jag in ögonen med eyepencil "vanilla", "golden days" och M/S "cupol".

Målade även dit en svart eyeliner för lite mer effekt. Verkligen synd att alla färgers intensitet försvinner på korten, för det blev verkligen en färgglad sminkning idag.

Jag använde följande produkter:

(Allt från Make Up Store om inte annat anges)

- Eyeprimer "clear" så skuggorna blir intensivare och sitter längre

- M/S "rodeo" på 2/3 av ögonlocket

- "ice" från Isadora på 1/3 av ögonlocket längst in

- Den svarta skuggan i Tri Brow i globlinjen för mer djup

- M/S "muffin" upp till ögonbrynet som highlight samt för att sudda ut globlinjen lite

- C/S "silver" ovanpå "ice" på ögonlocket längst in

- Cakeeyeliner "svart" närmast övre fransraden

- Eyepencil "vanilla" innanför fransraden för större ögon

- Eyepencil "golden days" utanför fransraden under hela ögat

- M/S "cupol" under ögat halvvägs

- Mascarorna Extra Volume Collagene och Voluminous x5 från L'oréal

Jag använde följande penslar:

- Eyeshadow brush "medium" till "rodeo"

- Eyeshadow brush "small" till "ice" och "silver"

- Blending brush till den svarta i Tri brow

- Global blending "large" till "muffin" för att sudda ut den svarta

- Angle brush till "cupol" för att få hjälp med slutet på eyelinern

- Eyeliner brush till cakeeyeliner

- Smudge brush till "cupol" under ögonen

Med mina halva lösögonfransar blev resultatet såhär.

En sminksamling att drömma om

Om ni vill se en grym sminksamling som kan få vem som helst att börja dreggla av ha-begär ska ni spana in fina Hannas inlägg här. Hon är så himla duktig och när jag samlat på mig lite mer produkter (än det här) ska jag också börja förvara mitt smink i liknande lådor. Ett sminkbord ska införskaffas med en lika härlig spegel som hon har, men tills vidare får jag nöja mig med min sminkbokhylla.

Recension - Golden delicious body lotion från ACO

Här kommer en recension på Golden Delicious body lotion i doften Apple&Vanilla från ACO som jag köpte för ett tag sen.

Produkt: Golden Delicious body lotion Apple&Vanilla
Märke: ACO/Apoteket
Pris: ca 70 kr

Om produkten: En body lotion som är intensivt mjukgörande och ska ge kroppen extra vård då den innehåller fuktbindare som förekommer naturligt i huden. Den ska även ge mer lyster pga äppelsyran i produkten.

Positivt:
Den är lätt att applicera och går snabbt in i huden. Man blir len och aningens mer glansig tycker jag. Förpackningen är stilren och enkel att använda. Doften är riktigt härlig!

Negativt: Den där glansen man får är jag inte direkt överförtjust i. Fint på benen och extra fint på sommaren, men på vintern vill jag inte riktigt ha det. Kanske inte den ultimata crémen för min torra hud, utan lämpar sig nog bäst för normal hud.

Mina åsikter: Eftersom jag föredrar riktigt krämiga produkter till min torra hy blev jag inte helt blown away av den här crémen, men den är inte heller för rinnig utan den glider alldeles lagom skönt över huden. Jag kan tänka mig att köpa den igen men prioriterar nog helst andra, lite fetare crémer.

Betyg: 4/5

Bra handcréme för torra vinterhänder

Nu på vintern blir mina händer extra torra och då vill jag ha en handcréme som verkligen är krämig och mjukgörande men ändå går in i huden relativt snabbt. Då är handcrémer från Yves Rocher perfekt! Jag provade nyligen en handcréme från Apoteket och den var alldeles för flytande och rinnig för mina torra händer, och kändes absolut inte mjukgörande, men dessa krämer funkar verkligen. Jag har provat i princip alla handcrémer Yves Rocher har, och alla funkar lika bra. De två längst till höger är faktiskt från Willys, men de gör sitt jobb och doftar härligt gott av oliv. Så i mitt tycke är ibland en handcréme som kostar 19 kr betydligt bättre än en som kostar 57 kr.

Vet ni några bra handcrémer som jag borde prova?

Prisvärda hudvårdsprodukter för torr hud

Här är ett riktigt bra budgetalternativ till torr hud. Produkterna är från serien Nutri Specific från Yves Rocher. Från vänster har vi rengöringsmjölken som på ett milt sätt tar bort allt smink och rengör ansiktet, sedan har vi ansiktsvattnet, dagcrémen och nattcrémen som skyddar och ger näring till torr hud. Konsistensen är väldigt krämig vilket är riktigt skönt på torr hud och den går snabbt in i huden och efterlämnar en mjuk och len känsla. Det finns även en serie för oljig/fet hud (Sebo Specific), känslig hud (Bio Specific active sensitive) och uttorkad hud (Hydra Specific).

Rengöringsmjölken kostar 85 kr.

Ansiktsvattnet kostar 85 kr.

Dagcrémen kostar 154 kr.

Nattcrémen kostar 178 kr.

MEN väldigt ofta har Yves Rocher rabatt på sina produkter, och för tillfället får man 40% rabatt på rengöringsmjölken och ansiktsvattnet, samt 50% rabatt på crémerna. Kanske värt att prova?

Smygtitt på MUS vårkollektion

Om ni är intresserade av hur Make Up Stores vårlooks ser ut så gå in på Bjootis blogg och kolla! Åh va jag längtar tills det blir mars med klubbkväll och 20 % på allt! Självklart kommer jag smita in på MUS innan mars och köpa på mig massa fint, men på klubbkvällarna blir det alltid extremt stora inköp och det är lite extra kul. Looken 5ifties är hur läcker som helst!

Liz gillar: Underlag från MUS

Jag älskar Make Up Stores Liquid foundation som är en oljebaserad foundation för torr hud. Har du oljig/fet hud kan du istället använda Matt foundation, Dual foundation eller Sport foundation.

Jag har nyanserna "milk" och "cream" som jag blandar beroende på årstid. Nu på vintern använder jag bara "milk" eftersom jag är så ljus i hyn. Resultatet blir utjämnande av hudfärgen men inte speciellt täckande. Behöver man täcka något kan man använda consealer (Cover all mix). Jag älskar det naturliga resultatet som man får av den här foundation och vill man ha längre hållbarhet på sin foundation under dagen bör man fixera den med ett puder. Jag använder Loose powder "milk" och ibland Wonder powder "sahara" på kindbenen för lite extra lyster. Jag använder ett löst puder då det ger ett mer naturligt resultat och en jämn och slät yta.

När jag går ut och dansar vill jag istället ha ett lite mer täckande resultat och då använder jag mig av Studio foundation "ultra". Den går även bra att använda som consealer. Jag använder alltid en foundation-pensel när jag applicerar min foundation och en puder-borste när jag applicerar mitt puder.

Liquid Foundation kostar 245 kr.

Loose Powder kostar 235 kr.

Wonder Powder kostar 395 kr.

Studio Foundation kostar 225 kr.

Parfymer för mer än halva priset hos MUS!

Åh jag måste ju tipsa er om Make Up Stores underbara parfymer "I do" och "Fruidelicious" som numera kostar 150 kr (förr: 395 kr). De är på utgående så skynda er att lägga vantarna på en av varje innan det är för sent! Till våren kommer nya dofter (några har redan kommit) men de faller tyvärr inte mig i smaken (eller doften) så jag håller mig till dessa. Ett riktigt kap!

 

Såhär står det om Fruidelicious på MUS hemsida:

En fruktig och fräsch doft. Tropiska frukter blandas i en ljuv harmoni tillsammans med den vita Tahitiblommans nektar. Parfymen öppnar med toppnoterna Cederträ och Vit mysk. Doften övergår sedan till Jasmin för att avrundas med mellannoter som Röda vinbär och Fresia. Kvar på huden dröjer sig en fruktig och förförisk doft i timmar…

Tips för att få bort mörka ringar under ögonen

Här kommer ett litet tips för oss som tycker att fantastiska Cover All "blue" (som neutraliserar det blåa/mörka under ögonen), kan bli lite för torr på huden under ögonen. Applicera Cover all med antingen en consealer pensel eller fingrarna (de värmer upp produkten vilket gör att den blir lättare att arbeta med). Ha aldrig fingrar i burken, utan ta upp en klick med baksidan på din pensel! Sedan applicerar du en liten klick av Reflex cover "light" (eller den färg som passar din hudton. Finns även i "medium" och "dark") med din consealer pensel ovanpå Cover all. Voila, huden ser mycket bättre ut! Jag har torr hud vilket gör att Cover all kan bli lite "kakig" (kan även hända när man blir lite äldre) men med Reflex cover ovanpå ser huden inte alls torr eller kakig ut.

Cover all "blue" kostar 165 kr på Make Up Store
Reflex cover "light" kostar 245 kr på Make Up Store

Tävling hos Blacksugar!

 

Jag är med och tävlar på Fata's blogg.
Klicka här och var med du också!

Anti-Snap från Redken

Den här produkten är toppen för skadat hår! Man applicerar den på handdukstorkat hår, fördelar jämt i hela håret och den ska inte sköljas ur. Den förminskar friktion från hårborstning och värmeverktyg. Håret förhindras från att brytas eller dela sig och blir blankt och medgörligt. Den här produkten är jättebra om du färgar håret ofta eftersom den förhindrar att håret går av.

Anti-Snap kostar 369 kr på
Bangerhead.

Mer nytt från Yves Rocher

Här är paket nr tre av fyra som ska komma från Yves Rocher. I detta paket kom min duschgel med syréndoft, min duschgel med doft av ylang-ylang, en fuktighetsmask, en mjukgörande créme, en fuktighetscréme, en återuppbyggande créme för torr hud, en ansiktscréme och ett doftelixir.

Passa på att titta in på Yves Rochers hemsida och läs mitt inlägg som ger dig rabattkoden för att få en gratis fuktighetsmask, fri frakt och en ögoncréme.

Recension - Gel eyeliner från MUS

Här kommer en recension på min nya Gel eyeliner från Make Up Store.

Produkt: Gel eyeliner svart
Märke: Make Up Store
Pris: 155 kr

Om produkten: En eyeliner i burk som är färdig att användas med en gång. Den appliceras med en syntetisk snedställd pensel (anglebrush). En eyeliner ger en mer markerad linje jämfört med en kajalpenna.

Positivt:
Den är lätt att använda och resultatet blir riktigt svart och snyggt.

Negativt: Det är lite knepigt att applicera eyeliner med en snedställd syntetpensel då den är lite större än en vanlig eyeliner pensel, men jag får öva helt enkelt. Känns även lite ofräscht att stoppa tillbaka syntetpenseln i burken för att hämta mer.

Mina åsikter: Riktigt bra alternativ till Cake Eyeliner när man har bråttom och inte hinner hålla på och hämta vatten (som behövs till cake eyelinern)

Betyg: 4/5

Nyårssminkningen!

Såhär såg min nyårssminkning ut. Jag använde mig av vitt, silver, grått och svart och med lösögonfransarna blev resultatet ganska dramatiskt, men det är så jag vill ha det på nyår. Jag ser nu på bilden att jag måste våga måla mina ögonbryn ännu mer, men i verkligheten ser de alltid så mörka ut när jag är färdig med dem. Skumt.

Bilden är tyvärr lite suddig för vi hade bråttom och jag är inte så stadig på handen i stressade situationer. Jag fyllde på eyelinern lite mer efter att kortet togs och fyllde även på med lite mer svart ögonskugga längst ut under ögat. Jag använde mig av dessa produkter:

M/S "Shimmery bell" från MUS, "Glitter silver" från H&M, "Ice" från Isadora, C/S "silver" från MUS och geleyeliner från MUS.

Produkter jag använde som inte syns i bild:

Eyeprimer "clear" från MUS, eyepencil "vanilla" och "invitation" från MUS, mascarorna Extra Volume Collagene och Voluminous x5 från L'oréal samt lösögonfransar med glitter från Ardell och lösögonfranslim "svart" från MUS.


Hur såg era nyårssminkningar ut?
RSS 2.0