Glossybox Oktober 2012

Idag hämtade jag ut min Glossybox för oktober. Det är alltid lika roligt att få hem dessa paket och jag längtar redan efter att få prova och utvärdera alla proukterna. För mig som reser mycket är det praktiskt att få hem mindre provförpackningar som sedan kan få följa med på resor med bara handbagage.
Denna månad fick jag användbara och roliga produkter, och dessutom choklad! 
 
Här är produkterna:
 
2. WhiteningEVO Mouthrinse från Brilliant Smile
3. Adore - Färgade månadslinser från Lenson (full size)
4. Nail Polish från Nails Inc.
5. Luxurious Exfoliating Soap Bar från Beautybird (full size)
Bonus - Choklad Geisha Dark från Fazer
 
Mer info om dem:
 

Over the top från Essie

Eftersom vi var hundvakt i helgen och kom hem sent på söndagkväll så blev inte naglarna målade förrän måndagkväll. Därav blir det bara bilder i lampljus på nagellacket Over the top från Essie. Nu när den mörka perioden av året är igång så kommer det bli svårare att få dagsljus-bilder på nagellack eftersom jag jobbar när det är ljust ute.
Detta lack var väldigt tunt i konsistensen och jag fick måla på nästan tre lager på vissa naglar, men resultatet blev bra ändå som tur var. Jag hade mina tvivel ett tag..
Det är nästan mer grå/svart i verkligheten än vad bilderna visar. Inte mitt favoritlack från Essie men klart godkänt.
 

Badbomber från Lush

I helgen var jag och killen hundvakt och bodde mitt i city (5 min gångväg från Centralen) med en gigantisk jacuzzi. Självklart var jag tvungen att köpa hem badbomber från Lush. När två av dem redan var använda kom jag på att jag kanske ska fota dem till bloggen...
De badbomber som jag köpte var favoriterna Dragon's Egg (jasmin, citrus, bergamott), Avobath (avocado, olivolja, citrongräs, rosenträ, bergamott), Honey Bee (honung, exotiska blommor, apelsin, kola. Doftar precis som shower gel It's raining men) och nyheten Cinders (kanel och nejlika).
Sedan fick shower gel Happy Hippy följa med mig hem också.
 

Glossybox-recension: Balance Me - Wonder eye cream

Det är dags för sista recensionen av mina Glossybox-produkter från September, nämligen ögoncremen Wonder eye cream från Balance Me.
 
En trippelverkande ögonkräm som piggar upp trötta ögon, reducerar mörka ringar och minskar synlighet  av fina linjer med en återfuktande hyaluronsyra som ljusar upp och mjukgör den känsliga huden runt ögonen.
Denna naturligt aktiva kräm är krämig men absorberas lätt. Den innehåller romersk kamomill, uppljusande citron, gurkolja, trollhassel, granbarr, mjukgörande kokosnöt, nypon- och morotsolja - allt för att ljusa upp och mjukgöra den känsliga huden runt ögonen.
Pris: 239 kr för 15 ml.
 
 
Det tar tid att testa en ögonkräm eftersom resultatet oftast visar sig efter flera veckors användande. Vad jag kan säga om denna crème är att konsistensen är väldigt lätt vilket gör det enkelt att applicera på den känsliga delen runt ögat. Den doftar som min nattcrème från Biotherm men jag kan inte härleda doften. Den är inte otrevlig men inte fantastisk heller. 
Området runt mina ögon var redan från början i bra kondition eftersom jag använt ögoncrème i 3-4 år. Jag har inga rynkor eller torrhetslinjer, mitt enda problem är mörka ringar under ögonen.
Jag har sett Fleur de Force på Youtube använda denna ögoncrème vilket ger pluspoäng.
Förpackningen är verkligen söt och jag föredrar tuber framför burkar. 
 
Betyg:

Liz testar - Sweet Pea o Silk body lotion från LdB

Produktinformation:
LdB Lotion Vitalizing Silk för en normal hud är en lätt lotion för hela kroppen. Lotion Vitalizing innehåller silke och vitt te som hjälper torr och glanslös hud återfå sin lyster. Innehåller 100% vegetabiliska oljor och vare sig kladdar eller täpper till porer. Använder sig av LdB Energy Complex som ökar syresättningen och cellförnyelsen i huden för att hålla den fast, smidig och mjuk. Mildheten är testad av oberoende test institut (proDERM, Hamburg) och blivit godkänd med mycket goda resultat, och får därför ha märkningen "Dermatologically Tested". Njut av en äkta silkeslen hud, som håller sig smidig och mjuk hela dagen.
Pris: 44 kr
 
  
Detta är ett helt okej budgetalternativ. Doften är underbart fruktig och god. Konsistensen är lite tunn och man får jobba in den i huden ett tag. Det kan kännas lite kladdigt efteråt men huden blir mjuk.
Förpackningen är väldigt fin och man får mycket produkt för pengarna.
 
Betyg: 

Liz testar - Flowerparty body lotion från Yves Rocher

Produktinformation:
En skön kroppslotion i samma fräscha doft av blommor och frukt som Edt´n. Lämnar huden mjuk och väldoftande.
Innehåll med vegetabiliskt ursprung: Eterisk olja av mandarin och apelsin, ros absolut och vanilj absolut.
Pris: 189 kr
 
 
Förpackningen är väldigt snygg men opraktisk. Den är hård och svår att klämma ut podukten ur. Doften är väldigt fräsch och god i flaskan men på huden ändras den. Den doftar fortfarande blommigt och gott men annorlunda. Konsistensen är väldigt tunn och man får jobba in den i huden ganska länge. Det blir lite kladdigt på huden efteråt, men lent blir det. En helt okej body lotion.
 
Betyg:

Glossybox-recension: Pureology - Super smooth schampoo och conditioner

Det är dags för nästa recension av mina Glossybox-produkter från September, nämligen schampot och balsamet Super smooth schampoo och conditioner från Pureology.
100% veganska och utslätande formulas som ger unika anti-frizz egenskaper och bevarar hårfärgen. Bevarande växtextrakt från Cameliablomman, samt Sesam- och Sheabutter och vårdande ekologiska extrakt från Kamomill och Olivolja.
Pris: Schampo 280 kr för 250 ml, Balsam 320 kr för 250 ml
 
 
När det gäller schampo och balsam är jag extremt kräsen eftersom mitt hår är så behandlat, blekt, färgat, frissigt och tjockt, och därför behöver håret det absolut bästa för att se och kännas bra. Mitt favorit-märke är Redken och jag jämför alla schampon och balsam med dem jag har därfirån. Med det sagt måste jag medge att jag är väldigt imponerad av dessa produkter. Eftersom jag verkligen ville känna hur de kändes i håret så använde jag ingen inpackning emellan. Schampot doftade underbart gott, balsamet doftade inte riktigt lika gott som schampot men ändå gott. Schampot var riktigt lent och mjukt, och enkelt att arbeta in i håret. Det löddrade väldigt bra och gjorde inte håret risigt vilket vissa schampon kan göra (speciellt den delen av håret som är blekt). Balsamet redde ut håret riktigt bra och hade en tjock konsistens men var ändå ganska dryg. Jag överväger faktiskt att köpa dessa produkter i originalförpackningar.
 
Betyg:

Thigh High från Essie

Igår målade jag naglarna med nagellacket Thigh High från Essie. Det är en underbar mörkröd nyans som passar perfekt under hösten.
 
I dagsljus - i lampljus

Liz testar - MAC Mineralize Consealer

Produktinformation:
En krämig concealer som är berikad med mineraler och vårdande växtextrakt som är enkel att blanda ut, täcker väl, ger huden en perfekt finish och samtidigt tillför fukt. Bekväm och hållbar. Är medeltäckande och ger en naturlig glänsande finish.
Pris: 185 kr 
Jag är väldigt nöjd med denna consealer även om jag kan ha lite svårt att få till ett bra resultat med en flytande consealer. Konsistensen är tjock och krämig, den är lätt att applicera och den ser naturlig ut på huden. Den täcker mörka ringar och håller hela dagen. Eftersom den har samma färg som huden så kan man även använda den till att täcka röda partier, runt näsvingarna, finnar etc. Finns i 14 olika nyanser så det är enkelt att hitta en som passar ens hudton.
 
Utan consealer:
 
 Med consealer: 
 
Betyg:

Glossybox-recension: Anatomicals - Don't just clean it woman, scrub it

Det är dags för nästa recension av mina Glossybox-produkter från September, nämligen body scruben Don't just clean it woman, scrub it från Anatomicals.
Grovkornig body scrub med en lyxig doft av grapefrukt, som ändå löddrar likt en shower gel. Korn från mald aprikoskärna skrubbar huden len.
Pris: 79 kr för 200 ml
 
 
Jag är inte överförtjust i doften av grapefruit men denna går an. Jag tycker inte att kornen är grovkorniga i denna scrub utan snarare stora och ganska mjuka, så denna kan man använda flera dagar i veckan. Huden blir len med en gång, redan när man skrubbar den, och känslan kvarstår efteråt. Man får en mjuk och len hud. 
Förpackningen är väldigt söt och namnet är himla kul. Jag älskar produkter som kommer i tuber eller med pumpar, framför produkter i burkar och flaskor utan pumpar. 
 
Betyg:

Liz testar - Wild Strawberry Divine Skin Bdy Lotion från Björk o Berries

Produktinformation:
Wild Strawberry Body Lotion är en mjukgörande och återfuktande lotion som absorberas snabbt av huden. Innehåller ekologisk rapsolja, vitamin E och extrakt av handplockade svenska smultron från Högbo. Produkten är rik på antioxidanter och vitamin C, vilket ger huden näring och fukt hela dagen. Wild Strawberry har en naturlig doft av smultron från Högbo som ger en himmelskt söt upplevelse. Fri från mineraloljor & parabener.
Pris: 195 kr
 
 
Mitt första intryck av denna body lotion var att den luktade väldigt sött, på gränsen till för sött. Man kan ana smultron-doften även om den är lite för syntetisk, nästan lite äckligt sötsliskig, och jag som älskar smultron blev väldigt besviken över det.
Konsistensen är väldigt tjock och krämig. Man får arbeta länge med produkten för att få in den i huden. Den påminner om The Body Shops Body Butter i konsistensen.
Flaskan är väldigt fin men himla opraktisk! Det är svårt att få ut produkten då flaskan är hård (svårt att klämma ut) och produkten är tjock. Man får jobba länge för att få ut tillräckligt med produkt till hela kroppen.
Betyget dras ner av den dåliga förpackningen och den syntetiska doften.
 
Betyg:

Lockigt hår

Mitt hår är vågigt, tjockt och frissigt av sig själv, vilket gör mig irriterad eftersom jag helst av allt vill ha rakt hår. Därför har jag oftast mitt hår plattat. Jag tycker att det är väldigt fint med lockigt hår men då ska det vara kontrollerade lockar, inte som mitt hår är av sig själv. Nu på hösten när det är fuktigt i luften av allt regn så blir mitt hår frissigt och inga produkter i världen verkar klara av att hålla mitt hår helt spikrakt. Då är det skönt att ha ett alternativ, nämligen kontrollerade lockar.
 
Såhär:
 
När jag har tvättat håret så låter jag det torka ett tag i handduk så att det endast är fuktigt. Sedan har jag i en olja som mjukgör håret och därefter fördelar jag oljan genom hela håret med mina händer vilket samtidigt reder ut håret. Jag delar håret i två lika stora delar och tar i en pump av Tigi Catwalk Curls Rock Curl Amplifier i varje del av håret. Sedan flätar jag håret och efteråt drar jag ut flätan lite så att den blir lösare (för större lockar). Jag pushar upp håret på huvudet så att det inte ligger platt och får på så sätt volym på toppen. Sedan sover jag på håret. Man kan torka håret med hårtork innan om man inte vill sova med blött hår.
Dagen efter tar jag ut flätorna och separerar lockarna. Jag behöver inte spraya eller ha i några andra produkter i håret, utan dessa lockar stannar kvar i 4 dagar. Det kan bero på kvalitéen på mitt hår. Vid finare hår kan man säkert behöva spraya en lättare hårspray för ett hållbart resultat.
 
Jag föredrar lockarna som blir dag 2 då de ser lite naturligare ut. Här är håret under flera dagar:
 
Dag 1
 
Dag 2
 
Dag 3
 
Dag 4
 
Tigi Catwalk Curls Rock Curl Amplifier heter numera Tigi Catwalk Curlesque Amplifier
 
Denna har jag, men de har bytt utseende på produkten så den ser ut såhär numera:
 

Liz testar - Max Factor Masterpiece Max High Definition Mascara

Nästa mascara som ska testas är Max Faxtor Masterpiece Max High Definition Mascara. De andra mascarorna som har testats finns här och här och här och här och här och här och här och här.
 
Produktinformation
Få upp till 400 % mer volym (jämfört med omålade fransar). Det kan vara svårt att hitta en volymmascara som inte gör att dina ögonfransar klumpar sig. Masterpiece Max Mascara ger dig djärva, tjocka ögonfransar med upp till 400 % mer volym men definierar och jämnar ut på samma gång, vilket ger en förvånansvärt elegant effekt. Ett enda svep med den högteknologiska iFX-borsten ger en läcker catwalk-finish på ett par sekunder. Inte undra på att den var den officiella mascaran vid Stockholm Fashion week by Berns 2007.
 
 
 
Såhär ser mina fransar ut utan mascara:

Resultat:
 
 
Jag har blandade känslor när det kommer till denna mascara. Jag älskar svärtan som den ger, men borstens strån är för korta så man får jobba mycket för att få mascaran överallt på fransarna. Detta resulterar i klumpar och fransarna får effekten "spindelben". Eftersom man får jobba med borsten för att få mascaran överallt på fransarna så hamnar lite mascara på ögonlocket, vilket ger ett stort minus.
Det är synd att man inte kan få både riktigt svarta och separerade fransar med denna mascara, men den blir bättre med tiden.
Förpackningen är däremot väldigt snygg och det ger alltid lite plus med en gummiborste.
 
Uppdatering
Denna mascara blir bättre och bättre ju mer man använder den. Efter ett tag börjar den separera fransarna riktigt bra och de blir dessutom väldigt svarta och långa. Man kan måla lager på lager utan att det blir klumpar. Det blir inget kladd på ögonlocket och inga rester runt ögat. Det enda negativa är att den är lite svår att ta bort med L'oréals vattenfasta sminkborttagning, som brukar kunna ta bort alla mascaror.
 
Betyg:
 

Excuse moi! från OPI

Det fick bli nagellacket Excuse moi! från OPI som får göra naglarna lite roligare än bara metallic. Enda nackdelen med detta underbara lack är att det är grymt svårt att få bort. Vi får se om jag ändå målar över alla naglarna med det eller nöjer mig såhär.
 

Liz testar - Cover All Mix Consealer från Make up Store

Produktinformation:
Make Up Stores absoluta stolthet och storsäljare! Detta är en högpigmenterad concealer med neutraliserande egenskaper. En vanlig concealer döljer genom att täcka, Cover all Mix är fungerar som neutraliserare viket betyder att den dels döljer genom att täcker, men framför allt döljer genom de neutraliserande pigmenten. 
Gul neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl, blemmor etc. 
Orange neutraliserar blåa toner i ansiktet som t ex under ögonen. 
Beige används för att ljusa upp de båda färgerna och som bas på t ex ögonlocken. Kan även användas som high lighter under exempelvis ögonbrynet. 
Nyckelingrediens - E-vitamin: (Tocopheryl Acetate) Binder och bibehåller fukt, skyddar huden och stimulerar cellproduktionen.
Pris: 265 kr
 
(färgerna på bilden stämmer inte riktigt med verkligheten. Den rosa till vänster kallar de orange, den orangea längst upp kallar de gul och den beigea till höger är samma färg som min hudton)
 
Det här är min favorit-consealer och har varit det i flera år nu. Konsistensen är väldigt tjock, krämig och täckande, och för bästa resultat bör man använda en ögonkräm innan för att mjukgöra området under ögonen. Jag använder den orange/rosa consealern på det allra mörkaste under ögat och sedan den hudfärgade consealern ovanpå det rosa samt under hela ögat. Den gula consealern använder jag runt näsvingarna och andra rosa/röda partier. Jag applicerar alltid min consealer med Make up Stores consealer-brush och fixerar med ett puder för extra hållbart resultat. Jag upplever aldrig att jag behöver "toucha up" min consealer under dagen eller kvällen, utan den sitter på plats hela dagen. 
 
Utan consealer:
 
Med consealer:
 
Betyg:

Michael från Make up Store

Igår målade jag naglarna med mitt nya nagellack Michael från Make up Store. Jag är inte överförtjust i resultatet, färgen såg finare ut i burken än på naglarna. Kanske blev det lite för metallic när alla naglar fick den färgen. Jag tror att jag kommer måla över detta med Black Shatter från OPI om någon dag eller så. Vi får se.
Det här nagellacket har inte lika bra kvalitet som Charmaine från Make up Store. Det är lite tunt och lämnar olika linjer på nageln vilket jag inte gillar. Det positiva är den snabba torkningstiden.
 
 

Glossybox-recension: Figs o Rouge - 100% Natural organic balm

Det är dags för nästa recension av mina Glossybox-produkter från September, nämligen 100% Natural organic balm från Figs & Rouge.
Multifunktionell produkt som passar för både läppar, händer och torr hud. 100 % naturliga ingredienser som vårdar och mjukgör.
Pris: 65 kr för 8 ml
 
 
Den här produkten doftar av pepparmint och jag tycker verkligen inte om den doften, så jag har inte använt den på läpparna utan på nagelbanden, armbågar och där huden har varit lite torr. Konsistensen var väldigt mjuk och lätt att applicera men lämnade en oljig hinna på huden. Det tar tid för produkten att gå in i huden vilket är ett minus. Efteråt kändes huden mjuk och len.
Förpackningen är fantastiskt fin men väldigt svår att öppna. Man måste lirka och snurra lite så går det.
 
Betyg:
 

Liz gillar - Glitter-eyeliner

När jag vill fixa till min sminkning lite extra utan att egentligen anstränga mig brukar jag måla på en glitter-eyeliner ovanpå min vanliga svarta eyeliner. Genast får man en rolig touch på vardagssminkningen! Här är Show Stopper (silverglitter) och Dancing Queen (blåglitter) från Make up Store
Pris: 155 kr
 
 
Såhär ser Dancing Queen ut på ögat:
 
Såhär ser Show Stopper ut på ögat: 
 

Snurrställ Diamanten - örhängesförvaring

Nu har jag fått hem mitt fina smyckesställ för örhängen, Snurrställ Diamanten, från MihiDet är enklare att få en överblick på alla örhängen när man kan snurra på stället. Tidigare hade jag två fasta smyckesställ från Indiska men då använde jag aldrig örhängena som hängde på baksidan. Jag försökte färgkoordinera dem men det fick inte riktigt plats, så nästa gång får jag köpa en storlek större :)
 
Pris: 349 kr (frakt tillkommer på 60 kr)
 
Som ni kan se nedan älskar jag färgglada örhängen! Alla mina stora ringar till öronen och alla mina små örhängen med en plupp på baksidan har en annan förvaring. Mina dyrare örhängen ligger kvar i sina vackra askar.
 

Liz testar - MAC Matchmaster foundation spf 15

Först ut att testas blir den foundation som jag använder just nu, nämligen Matchmaster foundation spf 15 från MAC.
 
Produktinformation:
En ny foundationteknik som använder genomskinliga pigment för att skapa en formula med personlig finish som baseras på din hudton. Återfuktande, halvmatt finish. Mediumtäckning som du kan bygga på. Puder som minskar linjer och mjukar upp.
Pris: ca 345 kr
 
(Jag har färgen 1.0)
 
Första gången som jag provade denna foundation vart jag inte imponerad. Den la sig tjock på hyn och såg väldigt onaturlig ut. Trist tyckte jag eftersom den ändå kostar en del. Så lätt gav jag dock inte upp, utan bytte ut mina fingrar mot min foundation-pensel. Eftersom detta var under sommaren så tyckte jag fortfarande att resultatet blev för tjockt. Detta kan säkert glädja de som vill ha ett väldigt täckande resultat, men jag föredrar en naturligare finish. När jag sedan provade att applicera med en fuktig svamp blev det precis som jag ville ha det! Nu när det är höst och mörkare så fungerar det alldeles utmärkt att applicera denna foundation med min foundation-pensel eftersom man kan bygga upp täckningen.
Den jämnar ut hudtonen och tonar ner mina fräknar perfekt. Den sitter kvar hela dagen men det kan bero på att jag alltid har en primer under, ett puder som fixerar och en setting-spray ovanpå.
Förpackningen är fantastisk! Snygg glasflaska som ger lite lyxkänsla och en pump som ger en liten mängd produkt (2-3 pumpar använder jag till hela ansiktet). Det är lättare att ta mer foundation än att stoppa tillbaka överflödig, så denna pump är perfekt.
 
Utan foundation:
 
Med foundation:
 
Betyg:

Varför jag inte ska köpa mer produkter till kroppen och håret

Ord är ibland överflödiga...
 
 
Helt nya, oanvända schampon, balsam, hårinpackningar, serum, sprayer, mousse, värmeskydd, shower gels, body lotions, deon, handkrämer... 
Jag ska införa shopping-stopp ett tag framöver och endast köpa produkter som tar slut och som inte finns hemma men som används dagligen. 
 
 

Glossybox-recension: COWSHED - Cow pat moisturising hand creme

Det är dags att börja recensera mina Glossybox-produkter från September, och först ut är handkrämen Cow pat moisturising hand creme från COWSHED.
 
Handkräm med grapefruktolja och koriander som återfuktar, mjukgör och stimulerar cirkulationen. Brittiska Cowshed gör produkter med oseriösa namn men med högst seriösa och ekologiska ingredienser. Innehåller inga parabener, sulfater, artificiella färgämnen, och passar vegeterianer.
Företaget döpte sitt första spa till Cowshed Spa eftersom att lokalen på den engelska landsbygden hade varit just ett koskjul. Det var 1998, och då var företaget ett av de första med att specialisera sig på växter och deras oljor, proteiner, essentiella fettsyror och vitaminer.
Pris: 95 kr för 50 ml och 250 kr för 300 ml.
 
 
Jag har blandade känslor för den här handkrämen. Å ena sidan är jag inte så förtjust i doften Grapefruit (och doften är väldigt stark och framträdande), å andra sidan tycker jag om konsistensen på krämen. Den är lagom fet men går snabbt in i huden och lämnar inget kladd efteråt. Man får riktigt mjuka och återfuktande händer. Ett stort minus är tyvärr att den kan svida lite om man har torrhetssprickor eller trasiga nagelband. Jag har inget av det i nuläget men tyckte ändå att det sved lite på handryggen när jag smörjde in händerna. 
Förpackningen är underbart snygg och jag älskar tuber!
 
Betyg:
 

Charmaine från Make up Store

Igår målade jag naglarna med Charmaine från Make up Store och jag älskar både färgen och nagellacket! Det var enkelt att måla, penseln var väldigt bra och formulan på nagellacket är väldigt tjock och täckande. Ett lager räcker alldeles utmärkt men jag målade två för längre hållbarhet. Det torkade supersnabbt och har en fantastisk färg! Jag måste ha fler av dessa nagellack..
 
Till vänster är endast ett lager nagellack! Till höger är två lager.
 
Till vänster är nagellacket i dagsljus och till höger är nagellacket i lampljus.
 

Helping Hands från Lush

Jag var inne på Lush i fredags igen för att titta på deras nya höst- och julprodukter, men hittade inget som lockade. Hade jag haft badkar hade jag antagligen köpt massor eftersom jag älskar deras badprodukter, men nu har jag en stor dusch istället. Jag gick däremot inte lottlös därifrån, utan handcrèmen Helping Hands med mandel, kokossmör och kamomill fick följa med mig hem. Den kändes underbart mjukgörande på handryggen och gick snabbt in i huden utan att lämna en oljig hinna så jag tänkte ha den på jobbet, men efter att ha smörjt in hela händerna med den så får detta bli en "natt-handcrème" för jo, den lämnar visst en oljig hinna och det funkar inte på jobbet. Doften är inge speciell men känslan efteråt är fantastisk.
 
Pris: 119 kr
 

Parfym-samling

Här kommer en överblick på alla mina parfymer (min nya Viva La Juicy La Fleur från Juicy Couture var inte inköpt när bilden togs, men den finns med här och i slutet av inlägget)
 
 
Gör er redo för ett gigantiskt långt inlägg!
 
Från vänster till höger:
 
Pink Sugar från Aquolina
Här blandas exotiska toner av siciliansk apelsin, bergamott, lilja, lakritsblomma och röda frukter med varma inslag av karamell, vanilj, träd och mysk. Känslan är lekfullt förförande.
Pris: ca 299-450 kr för 50 ml
 
Sensual från Aquolina
Läckra doftnoter av svart vinbär blandas med gnistrande tangerin och bergamott och skapar en häftig infusion av sensualism. Det feminina hjärtat blommar ut med ljuva noter av ljusrosa jasmin och solvarm apelsinblomma, allt lyfts upp av mjuk och exotisk Tiaré.
Alla ingredienser sammanstrålar till sist och skapar en förförisk doft-cocktail gjord på mjölkig sandelträ och krämigt svart socker, blandat och fluffigt vispat med ett stänk av vanilj.
Pris: ca 375-450 kr för 50 ml
 
Pur Desir de Lilas från Yves Rocher
När vårvärmen äntligen kommer sprider syrenen sin milda, blommiga doft i våra trädgårdar. Upplev dess fräscha pudrighet och fylliga fräschör på nytt i en vårinspirerad eau de toilette.
Pris: ca 173-289 kr för 100 ml (jag har den äldre versionen på 60 ml)
 
Aquarelle från Yves Rocher (limited edition)
 
Green Summer från Yves Rocher (limited edition)
 
Signature från Christina Aguilera
Toppnoterna är en utsökt mix av fruktsorbet, tangerin och svart vinbärste. Hjärtats noter är ultrafeminina och stoltserar med doftranka, jasmin, pion och plommon. Basens sensuella noter; vanilj, amber och ädla träslag dröjer sig kvar länge på din hud.
Pris: ca 299 kr för 30 ml
 
Dreams Unlimited från The Body Shop
En doft som inspirerats av livets oändliga möjligheter! Friska toppnoter av citrus och grön chili matchas av hjärtnoter av spröda vita blomster och vatten. Allt landar i basnoter av mjukt cederträ.
Pris: 295 kr för 50 ml
 
Acqua Di Gioia från Giorgio Armani
Doften inspirerades av Armanis besök till öar såsom Antigua i Västindien och Pantelleria i Italien. Tanken bakom den är att den ska påminna om vatten, som en källa till glädje och behag, en glädjefull tjusning och beroendeframkallande akvatiska tränoter berörda av solfyllda blomblad. Doften är rotad i naturen och i vatten!
Pris: 499 kr för 30 ml
 
Fruidelicious från Make up Store (limited edition)
En fruktig och fräsch doft med namnet Fruidelicious lanseras av Make Up Store i vår. Tropiska frukter blandas i en ljuv harmoni tillsammans med den vita Tahitiblommans nektar. Parfymen öppnar med toppnoterna Cederträ och Vit mysk. Doften övergår sedan till Jasmin för att avrundas med mellannoter som Röda vinbär och Fresia. Kvar på huden dröjer sig en fruktig och förförisk doft i timmar…
Pris: 395 kr för 50 ml 
 
Your Valentine från Make up Store
Top notes: Bergamot, Pomegranate, Pear
Mid notes: Cyclamen, Peony, Lily of the Valley
Base notes: Vanilla, Musk, Praline
Pris: 395 kr för 50 ml
 
Cool Water från Davidoff
Toppnot: Fräsch vattenmelon
Hjärtnot: Delikat liljekonvalj
Basnot: Sensuellt trä
Pris: 399 kr för 30 ml
 
Taj Sunset från Escada (limited edition)
Doftnoter: nektarin, mango, blodapelsin, äpple, hallon, lotus, ros, mysk, sandelträ & kokosnöt.
Pris: 395 kr för 30 ml
 
Marine Groove från Escada (limited edition)
Doftnoter: passionsfrukt, röda vinbär, grapefrukt, pion, jasmin, cyklamen, amber & vitt cederträ.
Pris: 395 kr för 30 ml
 
Reb'l Fleur från Rihanna
Toppnoter: Röda bär, Persika, Kokosvatten
Hjärtnoter: Flamboyantblomma, Hawiansk Hibiskus, Lila Plommon
Basnoter: Vanilj, Amber, Tuberos
Pris: 349 kr för 30 ml
 
Viva La Juicy från Juicy Couture
Doften är sammansatt av en underbar blandning av mandarin, vilda bär, kaprifol, gardenia och krämig ambra.
Pris: 535 kr för 30 ml
 
Paris Hilton från Paris Hilton
Denna första doft från Paris Hilton skapades för att reflektera hennes extravaganta och temperamentsfulla personlighet. Kompositionen består av äpple, melon, jasmin, fresia, lilja, sandelträd och mysk.
Pris: ca 109-335 kr för 30 ml
 
Black Star från Avril Lavigne
Black Star från Avril Lavigne är en fruktig blommig doft som kombinerar de delikata dofterna från rosa hibiskus med beroendeframkallande läcker plommon och mörk choklad. Det är en energisk doft.
Pris: 295 kr för 30 ml
 
Twenty Forever från Make up Store
Top notes: Bergamot, Black currant, Freesia
Mid notes: White Orchid, Apple blossom, Fresh rose
Base notes: Sandalwood, Musk, Amber
Pris: 395 kr för 50 ml
 
All Through Genuine från Make up Store
Top notes: Grapfruit, Lemon, Green apple
Mid notes: Lis Ylang, Violet, Vanilla flower
Base notes: Almond, Sandalwood, Vanilla
Pris: 395 kr för 50 ml
 
Be Delicious från DKNY
En modern fest för alla sinnen, serverad i en elegant metall och glasäpple flaska. Denna saftiga doft kombinerar doften av äpple med en sofistikerad blandning av exotiska blommor och sensuella tränoter.
Pris: 425 kr för 30 ml
 
Ralph från Ralph Lauren
En färgglad blommig doft med annorlunda doftstruktur, som inte är uppbyggd med topp-, hjärt- och basnot. Doftnoter: Italiensk Mandarin, Äppelblad, Lila fresia, Magnolia, Mysk, Vitt trä
Pris: 365 kr för 30 ml
 
Loverdose från Diesel
Färsk mousserande mandarin fångar gnistan av stjärnanis kryddiga vibrationer. Kvinnliga noter av jasmin och gardenia kombineras med en stark, kryddig kärna av lakrits. Sötma och djärvhet blir ett. Basen innehåller en trollbindande värme av vaniljextrakt tillsammans med amber. En krämig lakritslikör blandat med träiga essenser.
Pris: 379 kr för 35 ml
 
Viva La Juicy La Fleur från Juicy Couture
Viva La Juicy La Fleur är en blommig gourmanddoft som kombinerar mandarin, röda bär, kaprifol, gardenia och jasmin med vanilj, karamell och sandelträ i botten.
Pris: 535 kr för 40 ml
 

Liz testar - True Match Le Correcteur Consealer från L'oréal

Produktinformation:
Nya True Match Concealer är en korrigerande concealer för att matcha din hudton perfekt.  Formulan innehåller pigment för att dölja brister, specifika nyanser med lätta oljor som ger ett lent resultat på din hy. I jämförelse med True Match Touche Magique som ljusar upp mörka områden, ger anti-trötthetstecken och mer en utjämnad effekt, är den nya True Match concealer mer täckande. Den arbetar mot ojämnheter och fläckar samt matchar specifikt för din hudton och hudtyp.
Pris: 125 kr
 
Det här är en riktigt bra consealer! Ger ett täckande resultat fast på ett naturligt sätt. Jag använder nästan bara consealer under ögonen och denna täcker mörka ringar väldigt bra. Den är lätt att applicera och arbeta in i huden. Håller hela dagen, vilket är ett måste. Den ser inte torr ut och lägger sig inte i veck under ögonen. Priset är riktigt bra och det finns många olika färger så den passar alla. 
 
Utan consealer:
 
Med consealer:
 
Betyg:

Shopping från Body Shop och Lush

Jag har hittat en ny Youtube-favorit som alltid gör så mysiga videos, nämligen My Housewife Life
Nu senast hade hon shoppat på Lush och Body Shop - och genast satte mitt shopping-begär in. Så idag inhandlades lite produkter därifrån.
 
 
(Från vänster till höger)
 
Från Lush: Vanilla Dee-Lite (body lotion) och It's Raining Men (shower gel)
Från Body Shop: Japanese Cherry Blossom (shower gel), Amazonien Wild Lily (shower gel), Satsuma Body Polish, Strawberry Body Polish, Strawberry Hand Clense Gel och Sweet Lemon Hand Clense Gel (alcogel med doft!)
 
Sedan fick jag lite produktprover på parfymer, body butter och ansiktscrème.
 
Jag längtar efter höst- och julprodukterna, och tjejen på Lush berättade att deras sortiment börjar uppdateras redan imorgon så det blir nog lite mer shopping inom en nära framtid...

Shopping 2/10

I tisdags var sista dagen som mina kuponger på Åhléns och Kicks gällde, så jag var tvungen att utnyttja dem, men behövde egentligen inget. Det fick bli en nagellacksremover från Depend (sånt behövs alltid!), en handkräm från Trind som jag provade i fredags och älskade, dry schampoo från Batiste som ska ge håret extra volym, Lash Architect 4D Black Lacquer och Volume Million Lash från L'oréal (jag älskar att köpa mascaror).
Sedan fick jag även hem flera läppbalsam från Yves Rocher. Dessa är mina favoriter och jag har de utspridda överallt; i väskan, på jobbet, vid sängen, vid sminkbordet, ja lite överallt hemma. 
Då Yves Rocher gärna ger bort presenter fick jag ett nagellack gratis i en vacker plommonlila färg.
 
 

ALMA från Make up Store

Igår målade jag på glitternagellacket Alma från Make up Store på mina ringfinger-naglar för en kul detalj. Det var väldigt svårt att få en bra bild på glittret men till vänster ser ni fokus på glitternagellacket i burken och till höger ligger fokuset på själva nageln med glitter.
Glittret var väldigt tjockt, vilket är bra för då kan jag måla naglarna med endast glitter om jag vill, men man kan även välja att måla ett tunt lager ovanpå en annan färg för en kul, extra detalj.
 
I lampljus:
 
 
Det är verkligen svårt att fånga glittret på bild men här kommer en i dagsljus:
 

Foundations och consealers ska testas, utvärderas och recenseras!

Då jag har samlat på mig ganska många produktprover för foundations tänkte jag att det kan vara lägligt med lite foundations-recensioner här på bloggen. Jag letar alltid efter den perfekta foundation och consealern, även om jag älskar min Matt Foundation från Make up Store så tror jag alltid att det finns någon som är ännu bättre där ute..
 
Här är mina produktprover på foundations som ska testas framöver:
 
 
Här är mina foundations (och en BB-cream) som jag har hemma för tillfället:
 
 
Här är mina consealers som ska testas och utvärderas:
 

Magnetic Purple från Make up Store

Igår målade jag naglarna med mitt nya nagellack Magnetic Purple från Make up Store. Tyvärr tyckte jag inte att magneten som följde med gjorde något vidare bra jobb, mönstret var knappt synbart, så det målade jag över. Färgen däremot är drop dead gorgeous! Påminner om Sexy Divide från Essie och Purple with a purpose från OPI.
 
I lampljus
 
I dagsljus
 
Såhär ser magneten ut som man ska hålla ovanför nagellacket för att skapa mönster:
 
RSS 2.0