Liz gillar - Redken-produkter

 

Just nu är jag helt såld på Redkens Clear Moisture produkter! Som ni säkert vet sedan tidigare tvättar jag bara håret två gånger i veckan för att inte förstöra hårets naturliga fettproduktion, och ja, det går att ha håret så länge utan att det ser fettigt ut. Det tog lite tid att vänja mig av med att tvätta det varannan dag, men med torrschampo så gick det. Eftersom jag tvättar det mer sällan nu så använder jag alltid inpackning. Som föredetta blekt blondin är det ett måste! Redken är lite dyrare produkter men helt klart värda sitt pris. Bangerhead har lägre priser än i butik om ni är intresserade.

 

 

Jag har även lite andra produkter från Redken som är fantastiska, bla följande:

 

- Extreme Deep Fuel är långtidsverkande (håller 8 schamponeringar) och reparerar mycket skadat hår. Pris: ca 280 kr

- Extreme CAT är proteinuppbyggande och förhindrar skador på håret. Pris: ca 360 kr

- Extreme Anti-Snap skyddar håret från att brytas, vilket kan ske vid hårborstning och användning av plattång, locktång, fön och liknande. Pris: ca 410 kr

- Extreme Iron Repair skyddar håret vid användning av värmeverktyg. Pris: ca 360 kr

- Real Control Overnight Treat reparerar och skyddar skadat hår under natten. Pris: ca 330 kr

 

Det är verkligen värt att lägga ner en extra slant på bra hårprodukter.

Tips - använda flera ögonskuggor

Här kommer ett inlägg mer riktat till nybörjare på sminkområdet.
Ibland kan det vara knepigt att använda flera ögonskuggor samtidigt men jag ska ge er ett litet tips:



1) Placera den ljusaste ögonskuggan längst in på ögonlocket och under ögonbrynet.
2) Placera mellanskuggan mitt på ögonlocket och ev i globlinjen.
3) Placera den mörkaste skuggan i globlinjen och ev på yttre ögonlocket.
Glöm inte bort att sudda ihop kanterna på skuggorna så att man får ett mjukare intryck.

Jag använde följande färger:



Kom ihåg att alltid använda en primer innan! Annars blir det veck på ögonskuggan och den kommer inte sitta kvar hela dagen. En primer är alltid värd att lägga ner lite mer pengar på, då kan du använda billigare ögonskuggor istället om du vill. MACs primer Paint Pot i färgen Painterly kostar 190 kr men kommer räcka länge, länge för mig, trots att jag använder den dagligen.




Grönblåa naglar



Jag har för tillfället en grönblå nyans (i verkligheten mer gröna och på bild mer blåa) på naglarna som kommer från Rimmel och torkar supersnabbt. Det fina underlägget som ni ser i bakgrunden köpte jag på Hemtex för lite sommarkänsla vid matbordet.

Min sminksamling

Här kommer en uppdaterad version av min sminksamling!



I översta lådan finns mina basprodukter som mestadels är från Make Up Store. Jag har mina Wonder Powder, Loose Powder, Dual Foundation, Micronized Compact Powder Transparent, Bronzing Powder och Tri Brow Color i den svarta lådan till vänster. I den röda lådan finns mina Matt Foundation, Liquid Foundation, Neutralizer, Reflex Cover, Studio Foundation, Studio Finish Consealer från MAC och Cover All. Utanför lådorna har jag mina Skin Serum, Prime&Protect, Redness Solutions Daily Protective Base från Clinique, Blush och lite prover samt min pudervippa från MUS.



I andra lådan har jag mina Microshadows från MUS, Primer, Cybershadows, Ögonskuggor från MAC, High Tech Lighter, Paint Pot från MAC, Eyeliners, Mixing Liquid, Eyedust och Mineralskuggor från L'oréal.



I tredje lådan har jag mina övriga skuggor. Det är en blandning av ögonskuggor från IsaDora, H&M, Rimmel, Body Shop, Max Factor och Yves Rocher. Inte världens bästa kvalitet men med en bra primer så funkar de absolut. Längst bak i lådan (till vänster) har jag mina lösa pigment från Barry M och Claudia.



I fjärde lådan har jag mina läpp-produkter. Det finns vanliga läppsyl, läppbalsam från Yves Rocher och Claudia, läppstift från Make Up Store, Clinique, FOB, Yves Rocher, IsaDora, H&M och Claudia, läppglans från Maybelline, MUS, Lancôme, H&M, Yves Rocher, Body Shop, Zara, IsaDora, läppennor från MUS, Yves Rocher, H&M, Rimmel och Body Shop.



I femte lådan finns mina mascaror och eyepencils. I den vita lådan ligger mina tjocka eyepencils från Claudia, mina eyepencils från Make Up Store, några flytande eyeliners och mina påbörjade mascaror. Utanför ligger mina oöppnade mascaror, mina lösögonfransar från Ardell och MUS, franslim, pennvässare, ögonfransböjare och några små paletter med skuggor.


I sista lådan har jag mina ögonskuggspaletter från Coastal Scents, speglar, överblivna produkter, en handduk att tvätta penslarna på och massa annat som ligger huller om buller så den visar jag inte ens.


Ovanpå sminkbordet har jag läppbalsam, handcréme, hårklämmor, tops, penslar, pennvässare, Face Mist, Brush Cleaner, Body Mist och Body Lotion i doften Twenty Forever från MUS, pads och en extra stor spegel. Det ser ungefär likadant ut som när jag fick det av min pojkvän Simon i april på min födelsedag så jag visar kortet som togs då.

Hur ser era sminksamlingar ut?

Nya dofter



Idag använde jag ett presentkort som jag fick när jag fyllde år (eller var det i julklapp?) och köpte Avril Lavignes parfym Black Star samt Christina Aguileras första parfym.
De doftar helt underbart, men eftersom jag är så dålig på att beskriva dofter så blir det en produktbeskrivning som redan existerar:

Avril Lavigne Black Star
är en fusion av pulserande blommiga och fruktiga ackord. Den öppnar med ett krispigt grönt päron som väcker och framkallar doften. Hjärtat i doften omfattas av delikat rosa hibiskusblomma som utsöndrar en lyxig och fruktig aura. Detta exotiska blomster kompletteras av söta, saftiga och delikata svarta plommon. Doften sammansluts med ett djupt och mörkt chokladackord.

TOPPNOT
Mango, päron och svarta vinbär

MELLANNOT
Jasmin, röd hibiskus och lotusblomma

BASNOT
Sandelträ, vanilj, choklad och mysk

 

Christina Aguilera EdP är en sensuell doft. Toppnoten är full av exotiska vibrationer och energi. En mix av exotisk fruktsorbet, sprudlande tangerine och svartvinbärste. Mellannoten är blommig och superfeminin. En bukett av pioner, jasmin och plommonblommor. Basnoten är sexig och förförande. Krämig vanilj och sensuell mysk ger doften en provokativ personlighet. Flakongen och kartongen är inspirerad av vintage glamour.

 

TOPPNOT
Fruktnoter, tangerine och svartvinbärste

 

MELLANNOT
Pion, plommon och jasmin

 

BASNOT
Vanilj och mysk

 

Ett tips när man köper många parfymer är att köpa den lite mindre förpackningen, 30 ml, istället för 50 ml eller 100 ml, för parfymer håller bara i ca 3 år, sedan förändras doften. Har man då många parfymer som man alternerar mellan så hinner man aldrig annars använda upp dem innan de blir dåliga. Sina favoriter kan man ju köpa i den större storleken för de går nog åt relativt snabbt ändå.
Tänk även på att inte ta på för mycket parfym! 1-2 spray räcker gott och väl annars stinker man bara...

Gratis från La Redoute



När jag beställde hem lite nya kläder från La Redoute så fick jag ett resekit och ett lipgloss från FACE gratis. Dessutom kan jag tipsa om att La Redoute har fått in supersnygga höstkläder för riktigt bra priser! Jag har beställt 3 kjolar, 3 linnen, 1 kofta, 3 toppar, 1 klänning, 1 tunika och gråa pumps för under 1500 kr! Helt klart värt att spana in.

Ny doft



Eftersom jag blev så förtjust i doften Pink Sugar Sensual från Aquolina så var jag tvungen att även köpa den vanliga Pink Sugar. Kostar 299 kr och finns på Åhléns parfymavdelning. Jag fick även parfymprover på Omnia Crystalline från Bvlgari och ett till på Animagical från Puma.

Ett tips som jag fick av min vän Anna är att alltid fråga efter produktprover. Om man står i kassan och ska betala och frågar efter det så får man nästan alltid något. Ibland kan man även få prover trots att man inte har köpt något, men det är sällsyntare. Jag brukar säga att jag vill hem och prova produkten innan jag köper den (funkar på crémer).

Lila naglar



Jag har varit dålig på att måla naglarna på sista tiden och har mest haft ett gulskimrande lack "Sophie" från Make Up Store på som jag har målat om så fort det har börjat försvinna lite. Så nu var det dags för härligt syrenlila naglar! Jag använde Nr 159 från Depend.

Purple attraction




Nu har jag provat min nya Eyepencil Purple Attraction fast jag la på ett lager M/S Dita också, för mer hållbarhet. Men jag gillar det lila, det ger ögat någonting extra. Jag har även provat min nya brynpenna Brow Color No.2 från MUS (såklart!) och provade att göra ögonbrynen lite tjockare efter tips av Hanna. Tror jag föredrar lite tunnare men det är alltid kul att prova något annorlunda.

Godis från Apoteket



Jag hann med en mini-shopping inne på Apoteket för nån vecka sen. Min kompis Anna tipsade mig om just den här Brun-utan-sol-crémen så den var jag tvungen att testa, och jag gillar den! Sen kunde jag inte motstå Summer Breeze Body Lotion som doftade godis, så den fick följa med mig hem också.

Ny sommardoft hos Yves Rocher



Jag kunde inte låta bli att gå in till Yves Rocher och sniffa lite på deras nya sommardoft Aquarelles Végétales. Den påminner mycket om min favoritdoft i samma serie, Green Summer, som inte finns kvar i sortimentet. Självklart var jag tvungen att köpa den, och passade då på att köpa duschcrémen också för att få en liten färgglad necessär på köpet. Eftersom jag inte var medlem i den butiken längre så fick jag den söta lilla behållaren för bomull/tops/pads på köpet när jag nu blev medlem igen. En av de första gångerna som jag köper något för sitt fulla pris via Yves Rocher tror jag. Det brukar oftast vara rea hos dem, på nätet i alla fall.
RSS 2.0